Hoogland dweilfestival

7 juli 2019 23:36

Zaterdag 7 juli is DORST te vinden op het dweilfestival in Hoogland. Voorgaande jaren zijn we hier ook al geweest omdat het een leuk festival is en goede jury beoordelingen. De vorige jaren kwamen we met 2x een tweede plaats en 1x een derde prijs terug. Vandaag gaan we er weer voor en we zien wel waar we eindigen, dit is eigenlijk het motto van DORST geworden. Een leuke dag met z’n allen is belangrijker dan een prijs mee naar huis nemen en een rot dag gehad hebben.

We wisten dat op dit festival het laatste optreden van de boerensoulstampers zou zijn. Dit dweilorkest houdt op met bestaan, nu hebben we ze al vaker verslagen, maar ja, nu hebben ze een goede reden om eventueel te winnen…! DORST vertrekt dus vol goede moed naar Hoogland. Volgens de organisatie moeten we altijd op een vaste parkeerplaats parkeren en de rest lopen, echter hebben we vorig jaar uitgevonden dat we dichterbij kunnen parkeren alleen moeten we even een stukje fietspad oversteken. We staan ook nu weer lekker dichtbij. Na het inspelen vertrekken we richting het hoofdpodium om ons te melden. We zijn de één-na-laatste band die zich meldde, de tijd van braafste jongetje uit de klas is verleden tijd. 😉  Na het nuttigen van de lunchpakketten gaan we naar onze vrienden van Blaasvaak kijken. Daarna moeten wij meteen op het hoofdpodium voor de jury, niet onze sterkste kant, maar ja het is niet anders. De set gaat goed en we zijn tevreden!!
De volgende twee optredens worden niet beoordeeld en als laatste podium krijgen we weer een jury. We zijn ook het laatste dweilorkest op dit podium, iets wat we erg jammer vinden maar we maken er wel wat van. Er staat weinig publiek maar volgens de jury zeker een dikke plus dat een dweilorkest dan toch met zoveel enthousiasme blijft spelen. Onze setjes zitten erop en samen met Blaasvaak lopen we spelend naar het hoofdpodium om op een groot scherm het damesvoetbal te kijken. De Boerensoulstampers spelen voor de allerlaatste keer hun setje en de jury gaat in beraad.
De prijsuitreiking begint en dan zie je dat het anders kan lopen dan dat je van te voren bedacht had. De boerensoulstampers eindigen als 4deen er worden op drie dweilorkesten op het podium geroepen. De Turfstampers, De Valleiblazers en DORST. Het zal toch niet waar zijn, het zal niet gebeuren…De turfstampers worden 3de, De Valleiblazers 2deen DORST jawel 1ste!!!!  Wederom de Boerensoulstampers verslagen. Uiteraard hebben we dit feestje in het clubgebouw even dunnetjes gevierd!