Festival Sneek

5 oktober 2019 23:50

Voor het laatste festival van 2019 reizen we af naar Sneek. Zaterdag 5 oktober vertrekken we om 8.30 uur met de bus naar het hoge noorden. Dit keer worden we gereden door Willy van Martinus Tours. Er zijn een aantal supporters die vandaag gezellig met ons mee reizen en ons gaan aanmoedigen!

We komen mooi op tijd op de vaste parkeerplaats aan en maken ons klaar om lekker in te spelen. De begeleiders worden gebeld dat we er zijn en deze komen ons ophalen. Na het inspelen lopen we met iedereen naar het verzamelpunt, hier drinken we een lekker bakkie koffie en wachten op de opening van het festival. Het is niet de eerste keer dat we in Sneek spelen dus weten we hoe het werkt en waar de podiums zijn waar we moeten spelen. We lopen naar het eerste podium en kijken naar het dweilorkest die daar spelen. Na dit optreden is het de beurt aan DORST. We hebben er veel zin in en het eerste setje gaat lekker. We wisten dat de set te lang was, maar we zouden kijken wat er gebeurt. Helaas (maar begrijpelijk) wordt de set afgebroken door de tijdbewaker bij het podium. Hierdoor raken we een beetjein de war. Er wordt gespeeld en soms weer niet, maar volgens zeggen was de jury al klaar met schrijven. Na afloop speken we wel duidelijk af dat er maar één persoon bepaalt dat we stoppen en dat is de bandleider. Na enig overleg wordt er besloten om niet een nummer in te korten maar om een nummer uit de set te halen. Dit blijkt de beste oplossing, op het tweede podium loopt de set gesmeerd en op tijd. Volgens ons is de jury enthousiast over de set, er wordt zelfs geapplauseerd door ze.
Na de tweede set verplaatsen we ons naar de waterpoort voor een foto moment. Eigenlijk moeten we hier ook nog even spelen maar door tijdsdruk gaan we weer door naar ons laatste podium. Bij het derde podium is het lekker druk en ook hier spelen we lekker ons setje. Het is erg jammer als je ziet dat de jury druk aan het schrijven is maar toch merkt dat er weinig aandacht voor je is. Na dit optreden, gaan we weer richting het hoofdpodium om op de prijsuitreiking te wachten. Iedereen is het er over eens dat we lekker hebben gespeeld maar dat bij de eerste drie wel hoog is gegrepen. De prijsuitreiking begint en de orkesten worden opgenoemd vanaf plaats 5. Helaas worden we niet in dit rijtje genoemd, het is dus nu gissen hoeveelste je geworden bent. In de bus lezen we de juryrapporten, we mogen tevreden zijn. We eindigen dan niet bij de eerste 5 maar de cijfers op de rapporten zijn redelijk goed. We moeten dus maar wachten tot er van de week de eindresultaten bekend zijn om te zien hoeveelste we geëindigd zijn.
Later blijkt dat we elfde zijn geworden, het onderling verschil is ontzettend klein. Om een voorbeeld te geven nummer 10 had maar 1 punt meer dan DORST.

We kijken terug op een goed en mooi festival, uit de juryrapporten halen we de verbeterpunten waar we weer mee aan de slag gaan.