Zaterdag 2 oktober was DORST uitgenodigd om te komen spelen bij Zorgcentra Zuiderhof in Vinkeveen. Vorig jaar, toen DORST in juni de mogelijkheid kreeg om diverse zorgcentra aan te doen, waren ze ook te gast bij het Zuiderhof. Dat smaakte toen naar meer. Toen nog in de tuin, nu in de grote zaal. Verdeeld over 2 setjes werden vele klanken te horen gebracht. Tussendoor een pauze met een heuse traktatie, bekijk de foto’s hiervoor Bedankt Zorgcentra Zuiderhof en hopelijk tot een volgende keer.


25 September was DORST uitgenodigd om het voorprogramma van Taptoe Hoofddorp te verzorgen. Gezien het groot aantal orkesten en ook daarvan een aantal grote namen, heeft DORST zijn programma hiervoor aangepast, en alles op alles gezet om een aantal nieuwe nummers ten gehore te kunnen brengen. Ook met wat extra ondersteuning op Trompet, in de Slagwerksectie en bij de Bariton sectie stond alles dan ook als een huis. Ook werd dat benoemd door velen die DORST hebben zien spelen. Het was schitterend weer en zoals gezegd, vele muzikanten bij elkaar op de voetbal velden in Hoofddorp.


Argon bestaat 50 jaar, een reden voor een feestje. Inclusief Corona QR code check konden we dit feestje betreden. vooraf, en tijdens de 2 ingelaste rust momenten, en dan nog na afloop hebben we onze bijdrage geleverd. Onze vaste fotograaf was helaas niet in de gelegenheid erbij te komen, dus helaas niet heel veel foto’s. ARGON Gefeliciteerd met jullie 50 jarig bestaan !!!


Afgelopen 28 Augustus mochten we als Dweilorkest weer muziek gaan maken en dat hebben we gedaan in onze eigen gemeente.
Gewoon omdat het kon, hoewel gewoon… Als je zo een lange tijd geen optredens hebt kunnen geven kunt u begrijpen dat we hier veel zin in hadden. Het werd in het dorp ook goed gewaardeerd. Zo werden we gelijk uitgenodigd op het terras van Rendez Vous waar we wat nummertjes hebben gespeeld. Daarna de eerste helft op het Raadhuisplein afgemaakt. Na een korte break naar het andere pleintje, namelijk bij de Lindeboom. Hier ook een leuke serie nummers gespeeld. Erg gezellig en we hopen dat er nog vele optreden mogen volgen.


Eindelijk mocht DORST weer gaan spelen! Vanaf 13 maart jl. heeft de muziek bij DORST stil gelegen en nu mochten de leden eindelijk weer doen waar ze plezier in hebben, muziek maken. Vandaag gingen ze op pad om de ouderen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode.


Zaterdagavond 22 februari gaat DORST voor een optreden naar De Kwakel. Er is daar in het Dorpshuis een feest omdat Jan van Alen en Martha Niemeier 20 jaar samen zijn. Het feest is groots aangepakt, er zijn ruim 100 genodigden en deze zijn vanaf 16.00 uur al uitgenodigd. DORST zal om 20.00 uur het feest op gang moeten gaan brengen.


Zaterdag 15 februari heeft DORST een feestje op de planning staan, onze saxofoniste Carolien viert haar 50steverjaardag. Haar vriend Erik (trompettist bij DORST) heeft een feest georganiseerd en Carolien weet van niets. Alle leden van DORST zijn uitgenodigd, dus wordt er natuurlijk ook een feestje gebouwd door hier een paar nummers te spelen. Dit zal vast niet als een verrassing komen!


Vanavond reist DORST af naar Raamsdonkveer in het Brabandseland om voor de eigenaar van ‘Het Klompke’ een serenade te geven. François is vriend van Dorst en een van onze sponsors, hij is 50 geworden en zijn vrouw en twee vrienden (Dorstleden) hebben dit optreden aangevraagd buiten François om.


Afgelopen zaterdag vond er een unieke samenwerking plaats tussen Dweilorkest Dorst uit Mijdrecht en fanfare orkest Viribus Unitis uit Wilnis. VU uit Wilnis opende het muzikale jaar traditioneel met een nieuwjaarsconcert in eigen huis. Een ontspannen concert waarbij zelfs de champagne bubbels niet ontbraken. Op ongedwongen wijze en met Ruud Pletting als dirigent /presentator bracht Viribus een licht programma. De ronde venen mag trots zijn op een fanfare dat op dit niveau presteert!


Het laatste optreden dit jaar is in Boxtel, DORST gaat vandaag spelen op het benefietconcert `Hond voor Lieke`. Lieke is een jonge dame van 17 jaar uit Boxtel en heeft autisme en een angststoornis. Haar vader Johan heeft ons benaderd met de vraag om te komen spelen tijdens dit concert om geld op te halen voor een assistentiehond voor zijn dochter. Johan heeft ons in Hoogland gezien en vind ons dweilorkest geweldig, hierdoor heeft hij een berichtje gestuurd met de vraag of wij willen komen spelen. Uiteraard geeft DORST hier gehoor aan!