Zondag 16-07 vertrokken we om 10:00 uur richting Julianadorp voor ons laatste optreden van het seizoen. De Dorperdweilers organiseerden hun eerste dweilfestival en wij zijn gevraagd omdat ze ook op onze Geinparty waren uitgenodigd. Als we aankomen in Julianadorp waaien we zowat weer terug naar Mijdrecht, wat een woei..


2 juli rond kwart voor 10 verzamelde Dorst zich aan de Windmolen om naar Hoogland te gaan, sommige leden gingen rechtstreeks, dus zagen we elkaar om kwart voor 11 op de afgesproken plek. Even inspelen en de puntjes op de i gezet en door naar de verzamelplek. Daar kregen we onze lunchpakketjes en de consumptiebonnen. De 1 set was zonder jury dus konden we zonder druk lekker de nummers doorspelen. Het 2e setje was met jury, we hebben lekker gespeeld en waren tevreden.


Taptoe Mijdrecht

Zaterdag 24 juni de jaarlijkse traditie van de Mijdrechtse taptoe. Uiteraard mogen wij hier als onderdeel van muziek vereniging VIOS niet ontbreken. We vertrekken om half 1 richting het centrum van Mijdrecht om eerst in de winkelstraat onze klanken vast te laten horen. Om half 2 is het tijd om richting het Raadhuisplein te gaan om in het voorprogramma van de taptoe te beginnen. Zoals elk jaar spelen we in het voorprogramma om het publiek alvast te vermaken.


Vrijdag 16 juni gingen wij met de veerdienst naar Ameland.
6.30 u was de tijd dat we weg zouden rijden bij ons clubgebouw aan de Windmolen.
Onze Truckchauffeuse Vera was er als eerste met de bus die we weer mochten lenen om
daar al het bagage en instrumenten in te vervoeren.De auto’s die achterbleven werden her en der in de straten geparkeerd en zo kon Dorst aan de reis beginnen.
We reden in 1 x naar Holwerd om de boot om 10.30 u te halen.
We waren mooi op tijd en hebben aldaar een heerlijk bakkie gedaan met een overheerlijk
stukje appeltaart.


10 Juni Jeu de Boules toernooi

Zaterdag 10 juni hebben we gespeeld bij het Jeu de Boules toernooi in Nieuwerburg aan de Rijn.


08-05 avondvierdaagse in Kudelstaart.

Ik heb een potje met vet ……..

Vandaag hadden we de 1e avondvierdaagse weer van 2023.

De reis ging naar Kudelstaart. Daar stonden we langs de route van de 5km. De kinderen met ouders kwamen klappend en dansend en soms zingend voorbij wandelen. Na de 5 km klein stukje verkassen naar een andere plek om daar de 10 te voorzien van onze muzikale klanken. Ook hier weer blijde gezichtjes en vooral veel complimentjes van de wandelaars dat ze dat heel leuk vonden. Organisatie heel erg bedankt en hopelijk tot volgend jaar!


Zaterdagavond 15-04-23 de Seizoenpresentatie van de hele vereniging met als thema “Welkom”..

Om 19.05 uur, bij binnenkomst van het publiek, heetten wij iedereen “Welkom” met onze muziek.
Een leuk binnenkomen voor de mensen om onder een gezellig deuntje een plekje op te gaan zoeken.
Rond 20.10 uur kwamen we marcherend op met ‘Barner musikante’ met een muzikant die toch wel een heel oud uniform uit de kast had getrokken.. Ja, onze trombonist Martin was deze muzikant!
Martin zit al 50 jaar bij muziekvereniging VIOS en is de oprichter van het mooie Dweilorkest Dorst.
Martin werd deze avond gehuldigd door onze voorzitter en kreeg een KNFM speldje, beeldje van Martin (zonder snor) en van zijn Dorst maatjes een mooie glasplaquette. En daar hoort natuurlijk het “lang zal ze leven” bij.
Voor de pauze hebben we genoten van alle afdelingen van de vereniging die hun stinkende best hebben gedaan voor hun optredens.


Nagenieten is wat we aan het doen zijn.
Onze eerste Geinparty is een feit en wat is deze goed bezocht en wat was het een grandioze avond!
Met medewerking van 6 dweilorkesten”
Dweilorkest De Hoetetoeters Ijsselstein
Dweilorkest Iaadoeje
BOOH
Dorperdweilers Julianadorp
UFO de Roodneuzen
Dank jullie wel !


Zaterdag 25 maart hebben we in Abcoude Marijke verrast met een Serenade.

Dochter Raquel had dit bedacht voor haar moeder en Raquel had veel energie meegenomen (ze was bloedzenuwachtig). Eerst naar het koffiehuis waar we het gezelschap opgehaald hebben, vervolgens langs het parkeerterrein richting het huis waar de vader van de jarige gewoond heeft. ‘ Hij leve hoog’ werd voor hem gespeeld, omdat hij op dezelfde dag jarig was.


Zondagmiddag 19-02 mochten we weer de Carnaval Kroegentocht in Naarden doen. Dit jaar zou er een andere opzet zijn dan vorig jaar, dus we waren benieuwd. Aangekomen in Naarden hebben we net als altijd eerst ingespeeld en om daarna bij ’t Hert te verzamelen. We kwamen als eerste aan en het café was nog niet open, uiteraard mochten we wel naar binnen. Al snel kwamen de carnaval gasten en de raad binnen en konden we beginnen!