22 Oktober stond er een Oktoberfest dweilmiddag op onze agenda.
Samen met De Speeldozen uit Woerden en de Hoetetoeters uit IJsselstein hebben we er een leuke middag van gemaakt.
Jammer genoeg was het niet druk maar alsnog was het heel gezellig. Onze 2 setjes klonken zoals altijd lekker en er werd flink meegezongen door het publiek en de andere dweilorkestleden.
Het was fijn om onze collega muzikanten even te spreken en er werden wat herinneringen opgehaald.
Aansluitend van het middagprogramma was er een feestavond met een hele goede band De Rosentalers en de Lawineboys.


Zaterdagmiddag 8 oktober mochten wij wij spelen voor onze gouden sponsor Spelt. Zij hadden een open dag georganiseerd in hun vestiging in Oisterwijk. De opzet was zoals we van Spelt gewend zijn uitstekend! 


Vrijdag 30 september was een belangrijke dag uit het leven van onze trompettist Remko Bakker.
Hij stapte namelijk in het huwelijksbootje met zijn Petra. Tja en Dorst is Dorst niet als we daar natuurlijk niet even inbreken op hun feestavond en ze verrassen met een kleine serenade!


Na een lange tijd eindelijk weer eens een optreden! Na de zomervakantie stond de bloemencorso in Winkel op onze agenda. Hoewel er toch nog wat muzikanten op vakantie waren, maar gelukkig terug kunnen vallen op onze invallers, trokken we richting Winkel.
Hieronder een verslag vanuit de belevenis van een nieuwe muzikant op tenorsaxofoon van Dorst.


Zaterdag 23 juli was een grote dag voor onze bassiste Annelies.
Op het eiland van Hein had Gerrit een surprise party georganiseerd waar Dorst natuurlijk niet mocht ontbreken. Omdat we zonder bas niet kunnen spelen hadden we Max gevraagd om mee te doen.


Thijler 25 jaar moest een onvergetelijk feest worden !!

Uitgenodigd door de familie zijn we 15 juli richting Nieuwveen gereden waar we getuige waren van een groots feest met Thijler zijn familie en vrienden in het vernieuwde Paviljoen.


Zaterdag 25 juni 2022 gaat de boeken in als de dag van de terugkeer van Taptoe Mijdrecht na 2 zware Coronajaren. Landelijk worden er weer mondjesmaat Taptoes georganiseerd. Mijdrecht oftewel VIOS  mag zich ook gelukkig prijzen tussen dit rijtje plaats te nemen!


Januari 2020 opperde iemand of Bootwateren niet iets voor Dorst is. Na wat gesprekjes her en der binnen Dorst was iedereen enthousiast. We besloten er gelijk een heel weekend van te maken! 
We hadden ons snel aangemeld bij Muzikaal Bootwateren en een onderkomen voor onze groep was snel gevonden bij Sier aan Zee. Net buiten Hollum en op loopafstand van het festival. We hadden alle voorbereidingen getroffen maar helaas ging het in 2020 vanwege Corona niet door. Wij hadden stille hoop dat het in 2021 wel door zou gaan maar helaas… In februari kregen we weer bericht dat het festival wederom vanwege Corona niet door ging. Nu maar hopen op 2022!

Ja hoor Muzikaal Bootwateren 2022 op 17 juni, here we come!


Zaterdag 11 juni waren we uitgenodigd om onze muzikale kunsten te vertonen in Nieuwerbrug aan den Rijn. Voetbalvereniging De Rijnstreek hadden hun grasvelden beschikbaar gesteld voor het jaarlijkse dorpsfeest. Met 160 deelnemers speelden ze namelijk het Jeu de Boules spel. In duo’s of zelfs in trio’s tegen elkaar, wie gooit zijn bal het dichts bij het “butje” (een houten balletje).


1e Pinksterdag 2022 was een bijzondere dag voor Dorst, want na 2 jaar mochten en gingen we weer eens met een festival meedoen. En daarbij kwam dan ook nog eens de presentatie van 1 van onze nieuwe poloshirts (Kledingcommissie Annelies en Carolien helemaal top deze nieuwe aanschaf) dus deze dag begon al super.