Eindelijk mocht DORST weer gaan spelen! Vanaf 13 maart jl. heeft de muziek bij DORST stil gelegen en nu mochten de leden eindelijk weer doen waar ze plezier in hebben, muziek maken. Vandaag gingen ze op pad om de ouderen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode.


Zaterdagavond 22 februari gaat DORST voor een optreden naar De Kwakel. Er is daar in het Dorpshuis een feest omdat Jan van Alen en Martha Niemeier 20 jaar samen zijn. Het feest is groots aangepakt, er zijn ruim 100 genodigden en deze zijn vanaf 16.00 uur al uitgenodigd. DORST zal om 20.00 uur het feest op gang moeten gaan brengen.


Zaterdag 15 februari heeft DORST een feestje op de planning staan, onze saxofoniste Carolien viert haar 50steverjaardag. Haar vriend Erik (trompettist bij DORST) heeft een feest georganiseerd en Carolien weet van niets. Alle leden van DORST zijn uitgenodigd, dus wordt er natuurlijk ook een feestje gebouwd door hier een paar nummers te spelen. Dit zal vast niet als een verrassing komen!


Vanavond reist DORST af naar Raamsdonkveer in het Brabandseland om voor de eigenaar van ‘Het Klompke’ een serenade te geven. François is vriend van Dorst en een van onze sponsors, hij is 50 geworden en zijn vrouw en twee vrienden (Dorstleden) hebben dit optreden aangevraagd buiten François om.


Afgelopen zaterdag vond er een unieke samenwerking plaats tussen Dweilorkest Dorst uit Mijdrecht en fanfare orkest Viribus Unitis uit Wilnis. VU uit Wilnis opende het muzikale jaar traditioneel met een nieuwjaarsconcert in eigen huis. Een ontspannen concert waarbij zelfs de champagne bubbels niet ontbraken. Op ongedwongen wijze en met Ruud Pletting als dirigent /presentator bracht Viribus een licht programma. De ronde venen mag trots zijn op een fanfare dat op dit niveau presteert!


Het laatste optreden dit jaar is in Boxtel, DORST gaat vandaag spelen op het benefietconcert `Hond voor Lieke`. Lieke is een jonge dame van 17 jaar uit Boxtel en heeft autisme en een angststoornis. Haar vader Johan heeft ons benaderd met de vraag om te komen spelen tijdens dit concert om geld op te halen voor een assistentiehond voor zijn dochter. Johan heeft ons in Hoogland gezien en vind ons dweilorkest geweldig, hierdoor heeft hij een berichtje gestuurd met de vraag of wij willen komen spelen. Uiteraard geeft DORST hier gehoor aan!


Voor het laatste festival van 2019 reizen we af naar Sneek. Zaterdag 5 oktober vertrekken we om 8.30 uur met de bus naar het hoge noorden. Dit keer worden we gereden door Willy van Martinus Tours. Er zijn een aantal supporters die vandaag gezellig met ons mee reizen en ons gaan aanmoedigen!


Zaterdag 7 juli is DORST te vinden op het dweilfestival in Hoogland. Voorgaande jaren zijn we hier ook al geweest omdat het een leuk festival is en goede jury beoordelingen. De vorige jaren kwamen we met 2x een tweede plaats en 1x een derde prijs terug. Vandaag gaan we er weer voor en we zien wel waar we eindigen, dit is eigenlijk het motto van DORST geworden. Een leuke dag met z’n allen is belangrijker dan een prijs mee naar huis nemen en een rot dag gehad hebben.


Dit jaar wordt de 34steTaptoe van VIOS gehouden, ook dit jaar is op zaterdag 29 juni het Raadhuisplein het middelpunt van de taptoe. De weergoden zijn ons goed gezind dit jaar, misschien wel een beetje te goed. Het is vandaag enorm warm en daarom wordt het programma daar waar het kan aangepast aan het weer. Net als vorige keren spelen we in het voorprogramma, alleen gaan we nu niet eerst lopend door het dorp. Met temperaturen van 30 graden moet je het een en ander aanpassen…!


Zaterdag was het jaarlijkse voetbal toernooi bij CSW in Wilnis. DORST enkele jaren geleden ook al eens gespeeld op dit toernooi en dit jaar waren we weer uitgenodigd. Een bijna thuiswedstrijd dus bij het buurdorp.