DCD in Huizen en Voorburg

24 december 2023 14:26

DCD band optreden 16 en 17 dec.

16 dec stond Huizen op onze agenda, het weer volgens de voorspellers zou droog zijn en ja het was droog!! We verzamelden op de afgesproken plek in het wapen van Huizen. Na een plaspauze trokken we het centrum in het was er al gezellig druk, de eerst klanken klonken over de markt en ons eerste applaus konden we al noteren. Mensen bleven gezellig staan en genoten van ons optreden. Na 45 min spelen was het pauze, snel terug naar het wapen voor een warm bakkie koffie of chocomel of een glaasje fris.

De 20 minuten pauze was snel voorbij dus hop weer terug naar het centrum voor met jaja een kruk voor trompettiste die niet al te makkelijk ter been is. Eenmaal weer in het centrum even een klein paniek momentje want we misten een mondstuk, iemand terug naar het wapen daar zoeken maar zonder resultaat, na wat navragen bleek dat een collega het mondstuk in zn broekzak had gedaan, dus hilariteit ten top. De 2e en 3e set werden goed ontvangen door het winkelend publiek en daar doen we het toch allemaal voor, zelfs fans kwamen kijken in Huizen hoe leuk is dat. Na het laatste nummer gebracht te hebben wilde we terug naar de auto’s maar daar dacht een klein mannetje heel anders over en zetten het op een huilen ja dat kunnen we natuurlijk niet verkroppen dus nog een keer jingle bells ingezet, dit was de lange versie van jingle bells, onze kleine vriend was tevreden en zo keerde we moe maar voldaan naar Mijdrecht.

17 dec stond Voorburg op ons programma, het zou rond 12 uur droog worden volgens de voorspelling maar daar zag het niet naar uit dus werden er regenponcho’s uitgedeeld en aangetrokken. Het was erg stil in het centrum wat erg jammer was maar de DCD band gaat gewoon door en maken er voor hun eigen en de winkeliers een feestje van. Halverwege de middag kwam er nog een fanclub kijken en was het nog erg gezellig. En zo kwam er een einde van ons optreden als DCD band van dit jaar, we hebben weer 3 leuke optredens en veel positieve berichten gehad en kijken terug op een leuk jaar.
Iedereen een fijne jaarwisseling en een muzikaal en gezond 2024!