Taptoe Mijdrecht

29 juni 2019 23:26

Dit jaar wordt de 34steTaptoe van VIOS gehouden, ook dit jaar is op zaterdag 29 juni het Raadhuisplein het middelpunt van de taptoe. De weergoden zijn ons goed gezind dit jaar, misschien wel een beetje te goed. Het is vandaag enorm warm en daarom wordt het programma daar waar het kan aangepast aan het weer. Net als vorige keren spelen we in het voorprogramma, alleen gaan we nu niet eerst lopend door het dorp. Met temperaturen van 30 graden moet je het een en ander aanpassen…!

We spelen op twee plekken in de schaduw, in het dorp bij de Lindenboom en bij de Decorette, hierna gaan we het plein op om in de volle zon te spelen. Ook hier hebben we het een en ander aangepast, niet een half uur volle bak maar een kwartier en dan een drinkpauze en weer een kwartier. In de drinkpauze legt Gerrit het publiek uit wat de warmte met ons muzikanten doet. Na het muzikale intermezzo -opwarmen was niet nodig met dit weer- gaan we het gemeentehuis in uit de zon.
Gerrit en Annelies hadden twee emmers meegenomen met natte handdoeken erin. Dit was een aangename verkoeling. Nu was de beurt aan de muziekkorpsen om hun muzikale optreden te geven. Ik moet zeggen ik neem me petje af hoe zij zich er door heen geslagen hebben, in een uniform met deze warmte. Als alle korpsen en twirlsters zijn geweest, gaan we afsluiten en komen alle korpsen het plein op. Normaal gesproken worden hier de oorkondes uitgereikt aan de deelnemers maar dit doen we nu na afloop in het gebouw. Er wordt dus gebruikelijk afgesloten met ‘Blijf bij me Heer’ en daarna ‘signaal taptoe’, gevolgd door het Wilhelmus. Hierna is het tijd om richting het gebouw te gaan voor onze jaarlijkse BBQ. De meeste zijn buiten te vinden en na het eten breekt er een waar watergevecht uit. Er zijn er niet veel die droog blijven! Het was een erg warme dag maar zeker een super geslaagde dag met een ware verkoeling aan het einde. Op naar de 35steeditie, die hopelijk een klein beetje minder warm zal zijn.