Dorst en Viribus uniek het nieuwe jaar in.

11 januari 2020 23:57

Afgelopen zaterdag vond er een unieke samenwerking plaats tussen Dweilorkest Dorst uit Mijdrecht en fanfare orkest Viribus Unitis uit Wilnis. VU uit Wilnis opende het muzikale jaar traditioneel met een nieuwjaarsconcert in eigen huis. Een ontspannen concert waarbij zelfs de champagne bubbels niet ontbraken. Op ongedwongen wijze en met Ruud Pletting als dirigent /presentator bracht Viribus een licht programma. De ronde venen mag trots zijn op een fanfare dat op dit niveau presteert!

Uniek was dat ze na de pauze het stokje overdroegen aan Dweilorkest Dorst, ook zij zijn inmiddels in de dweilwereld landelijk bekend. Het publiek bleek aangenaam verrast, vaak wordt er namelijk  laatdunkend gedaan over dweilorkesten en zijn de vooroordelen niet van de lucht.

Bij VU wist men echter  al lang wat men in huis haalde, Dorst is immers het tijdperk van “het hondje bij de bakker” al lang gepasseerd en eigenlijk dekt het woord “dweilorkest”  al lang niet meer de lading. Wekelijks wordt er gerepeteerd onder leiding van een beroepsinstructeur en muzikaal speelt men net zo makkelijk nummers van André Hazes als Frank Sinatra. Kortom een zeer veelzijdig orkest, gespecialiseerd in uitsluitend lichte feest en luistermuziek. Ook het  Wilnisse publiek kon het super waarderen en uiteraard de feestelijke nummers brachten de sfeer erin. Klappen, juichen en meezingen maakten dit optreden van Dorst voor de liefhebbers van blaasmuziek tot een ware belevenis. Voor sommige fanfare mensen ging er een wereld open, ook zij moesten erkennen dat deze vorm van muziek maken ook ontzettend leuk is!

Veel orkesten hebben het moeilijk en weten de jeugd niet te bereiken, best heel raar eigenlijk want wat is er nu mooier dan zelf muziek maken op een verdienstelijk niveau. Wilt u eens kijken hoe een repetitie van Dorst er uitziet? Kom dan gerust eens langs op de Windmolen in Mijdrecht. Ieder woensdagavond repeteren ze daar vanaf 20.00 uur in het clubgebouw van hun moedervereniging VIOS.  Meer informatie op de site www.dweilorkest-dorst.nl of via facebook Dorst Mijdrecht.