Benefiet voor Lieke

13 oktober 2019 23:42

Het laatste optreden dit jaar is in Boxtel, DORST gaat vandaag spelen op het benefietconcert `Hond voor Lieke`. Lieke is een jonge dame van 17 jaar uit Boxtel en heeft autisme en een angststoornis. Haar vader Johan heeft ons benaderd met de vraag om te komen spelen tijdens dit concert om geld op te halen voor een assistentiehond voor zijn dochter. Johan heeft ons in Hoogland gezien en vind ons dweilorkest geweldig, hierdoor heeft hij een berichtje gestuurd met de vraag of wij willen komen spelen. Uiteraard geeft DORST hier gehoor aan!

We vertrekken rond 13.00 uur naar De Fellenoord in Boxtel. Het programma voor de hele middag is ons bekend, maar verder weten we niet wat we moeten verwachten. We lopen al spelend richting de locatie met het nummer Ga Door. We gaan naar binnen waar het al lekker druk is en zoeken nadat we ons hebben gemeld een plekje in de zaal. We wachten netjes op onze beurt, de zaal is niet heel groot maar wel super gezellig en we hebben van te voren gezegd dat we er een lekker feestje van maken. We worden aangekondigd en lopen naar de voorkant van de zaal. We spelen onze set en kijken hoe het publiek hier op reageert, het feestje is wel compleet, Johan gaat helemaal uit zijn dak en er volgen nog meerder aanwezigen. De eerste set zit erop en we genieten van een lekker koud drankje.
Na de grote veiling (waar ook DORST haar steentje heeft bijgedragen, DORST heeft namelijk een arrangement gekocht van Ronald Arkesteijn), spelen we nog een aantal nummers die we op ons repertoire hebben staan. Wat een genot om hier te spelen, iedereen doet volop mee. Het nummer Sierra Madre wordt uit volle borst meegezongen en bij I Santo weten ze niet wat ze horen. Aan het eind krijgen we een mega applaus en we gaan voldaan weer achterin de zaal staan om naar de coverband van Johan zelf te luisteren. Ook deze band is geweldig. Helaas duurt het te lang om de opbrengst van deze middag nog te horen. We nemen afscheid van de familie en vrienden, allemaal vinden ze het super leuk en helemaal geweldig dat wij dit hebben willen doen en helemaal in Boxtel. Johan belooft ons om vriend te worden van DORST en hij zou ons laten weten hoeveel de opbrengst is en het belangrijkste of het gelukt is om het geld bij elkaar te krijgen voor de assistentiehond. Helaas is de terugweg erg lang, er is een snelweg afgesloten waardoor we een behoorlijk moeten omrijden… Aangezien iedereen dit moet doen staan we mega in de file. Normaal een klein uurtje rijden nu helaas meer dan twee en een half uur. We komen moe maar voldaan terug in Mijdrecht, we zijn het wel met elkaar eens dat dit zeker wel in het lijstje komt te staan van mooie optredens! Uiteindelijk krijgen we later die avond door dat de opbrengst € 7.559,00 is geweest. Later in de week krijgen we van Johan te horen dat Lieke rond kerst haar hond krijgt, dat DORST hier een onderdeel van is geweest dat is toch SUPER!!!!!!!