Oranje boven!!!

27 april 2014 19:11

Toch reisde dweilorkest DORST deze Koningsdag af richting het zuiden. DORST was gevraagd door MAC-entertainment om in Oud-Beijerland te spelen voor de Oranjevereninging tijdens Koningsdag.

Om half 10 kwamen wij aan in Oud-Beijerland met ons nieuwe lid: Jan op de bekkens. De koffie stond klaar, dus de ochtend begon goed. Op straat stonden veel kinderen met hun versierde fietsen. Samen met ‘Kap Nah’ uit Den Haag liep DORST mee in een optocht om aan iedereen deze fietsen te laten zien. Er waren ook leuke prijzen te winnen voor de mooiste fietsen. Al dweilend trokken wij door de straten en zo werd onze stoet steeds langer! Terug bij het raadhuis dronken wij weer een kopje koffie en werd duidelijk wat wij de rest van deze Koningsdag zouden doen: dweilen door Oud-Beijerland en dát hebben ze geweten! Overal waar een leeg plekje op straat te vinden was stelden wij ons op om onze vrolijke muziek te laten horen. De mensen vonden het erg gezellig en zo ontstond er een goede sfeer. Onze klanken werden afgewisseld door een big-band, zangers, zangeressen en DJ’s. Een erg muzikaal dorp dus dat Oud-Beijerland! Tot 17.00 uur klonken onze ‘Joost’, ‘Bella’ en andere oude en nieuwe nummers door de straten.

Na deze dag spelen was het voor onze Martin op de trombone nog niet gedaan. Hij moest nog een taptoe lopen in Zoetermeer. Met elkaar hebben we hem op de bus gezet bij de Mc Donalds in Bodegraven (wat een straf…;)) en daarna vervolgden we de reis naar Mijdrecht. Daar werd nog een lekkere Chinese maaltijd besteld en zo was na deze lange dag onze DORST en honger gestild!