DORST bij Hengels Dweilfestival

21 april 2014 20:46

Op eerste paasdag helaas geen eieren zoeken of paasbrunch voor de leden van DORST maar naar een festival in Hengelo! Hier werd het 7e Hengels Dweilfestival gehouden.
Om 9.30 uur stond de koffie klaar en druppelden de leden en supporters binnen. De bus van Martinus Tours was ook gearriveerd op het parkeerterrein, dus de spullen konden worden ingeladen en snel op weg naar Hengelo!  Er waren 8 dweilorkesten ingeschreven in plaats van 14 in de andere jaren,  dus kreeg elk orkest meer speeltijd. Daardoor konden we buiten onze nieuwe set ook nog  ‘de Hoogste Tijd’ en het oude vertrouwde ‘het Dorp’ spelen.
In Hengelo aangekomen hebben we ingespeeld met ‘Adio Amore’, maar omdat er ook supporters mee waren die slecht ter been zijn, gingen we luxe met de bus het centrum in.
Onze begeleiders Niels en Mark hebben ons begeleid naar het eerste podium. Je zag daar best gespannen koppen… Hoe zou de set bij het publiek aanslaan? Er was niet veel publiek bij dit podium dus geen paniek! Na de set kregen wij bij het tweede podium goede tips en trucs van Michel. Dit heeft een goede invloed gehad. De tweede set ging stukken beter en het publiek deed van het begin goed mee! Het derde podium was het hoofdpodium.  Je kon merken dat de vermoeidheid erin begon te sluipen, daarom stak Michel ook na dit optreden de koppen bij elkaar. De laatste puntjes worden nog even op de i gezet om ook hier een goede set neer te zetten.
Om 17.00 uur de prijsuitreiking…Wat zou het worden?
Nummer 8… geen DORST, nummer 7… geen DORST, ook 6 en 5 geen DORST….
Het werd een toch verrassende 4e plaats op een het eerste festival met onze nieuwe set!

Tot slot willen we de meegereisde supporters bedanken voor alle steun en Martinus tours voor het veilig heen en thuis brengen!