Mystery set party

30 maart 2019 23:34

Zaterdag 30 maart 2019 is het eindelijk zover, DORST gaat de nieuwe wedstrijdset presenteren aan het publiek. Net als voorgaande jaren doet DORST dit niet alleen, we nodigen meerdere dweilorkesten uit, om gezellig in ons clubgebouw samen muziek te maken. Onder leiding van een jury speelt ieder dweilorkest twee setjes van 20 minuten. Het ene jurylid maakt een rapport en het andere jurylid spreekt een tape in. Aan het eind van de avond krijgt ieder dweilorkest het rapport en de tape mee om hier eventueel verder mee aan de slag te gaan.

Discotheek Flashback begint de avond als de zaal open gaat, de dweilorkesten komen langzaam binnen druppelen. Vanavond zijn aanwezig: Partyband Leiden uit Leiden, de Muggenblazers uit Haarlem, La Bombardon uit Zwolle en Omdat het Kan uit Amsterdam.
De avond wordt geopend door onze ladyspeaker Beau en DORST speelt als eerste de oude set van het vorige wedstrijd seizoen. Waarschijnlijk stond er toch meer spanning op deze avond dan we dachten, het ging niet slecht, maar DORST was niet echt DORST… De andere dweilorkesten spelen ook lekker hun setje en al snel merken we dat iedereen even aan de zaal moet wennen.
In de pauze gaat discotheek Flashback weer lekker los en gaan de leden van DORST naar de bestuurskamer, hier krijgen we van Gerrit een goede peptalk en we gaan op voor de nieuwe set. We hebben al van verschillende aanwezigen gehoord dat ze toch wel weer benieuwd zijn naar de nieuwe set en wat we dit jaar weer gaan neerzetten. We beginnen met de opening “So schun ist blasmusik”, een nummer weer een verrassende solo van Gerrit en Remko inzitten. Uiteraard verklappen we niet alle nummers, maar in de set zitten up-tempo nummers een technisch moeilijker nummer en een heel verrassend slotstuk. DORST denkt met deze set toch wel weer goed voor de dag te komen en zeker verrassend te zijn. De rest van de avond komen de andere dweilorkesten voor hun tweede set aan de beurt. Voor we het weten is het alweer voorbij en kunnen we terugkijken op weer een geslaagde, niet helemaal perfect gespeeld avond, maar zeker weer eentje waar we op terug kijken en waarvan we heel veel kunnen leren.

Als u nieuwsgierig bent naar onze nieuwe set, kunt u komen luisteren tijdens het voorprogramma van de TAPTOE Mijdrecht.