Carnaval Naarden      

3 maart 2019 22:38

 Al meerdere jaren staat dit optreden op de agenda van DORST: de kroegentocht in Naarden vesting.Ook dit jaar brengen we de oud prinsen van de plaatselijke Carnavalsvereniging van de ene kroeg naar de andere.

We verzamelen dit jaar in Vesting Hotel Naarden, omdat we al meerdere jaren achterelkaar in de Vesting spelen is dit geen onbekende plek voor ons. Na het genieten van een heerlijk kopje koffie, komen langzaam de oud prinsen binnen druppelen. Het is letterlijk binnen druppelen want de weergoden hebben dit jaar geen zin in Carnaval… Als het restaurant aardig vol is gaan we onze instrumenten pakken en spelen we onze nummers.
DORST vind dit optreden ook altijd erg leuk en gezellig omdat ze kunnen kijken hoe de nieuwe nummers bij het publiek aanslaan. Het eerste setje is altijd even inkomen maar toch begint de sfeer er goed in te komen. Na lekker opgewarmd te zijn bij de brandende openhaard is het tijd om naar de volgende kroeg te gaan. Uiteraard lopen we hier spelend met het hele gevolg achter ons aan naar toe. We komen bij Café Het Wapen van Naarden, uit ervaring weten we dat het hier erg klein is, maar we weten ons aardig van een plekkie te voorzien. Ook hier laten we lekker onze muziek horen en voor we het weten is de tijd alweer voorbij in het Wapen. Gezien de ruimte binnen verplaatsen wij ons richting buiten, inmiddels is het minder gaan regenen, dus kunnen we hier wel wachten tot het hele gevolg geroepen wordt om richting het kerkplein te vertrekken. Ieder jaar komen hier de drie dweilorkesten bij elkaar om gezamenlijk nog een paar nummers te spelen. Vaak is dit een aardige productie van decibellen, je wilt als dweilorkest natuurlijk niet onder doen van het andere dweilorkest!
Nadat we ook hier onze nummers hebben gespeeld is het alweer tijd om naar het derde café te gaan. Het verbaast ons dat wij nu ergens komen waar we nog niet eerder hebben gespeeld, ook zijn we super verbaasd dat het hier gewoon helemaal leeg is…! Voor DORST mag dit uiteraard de pret niet drukken en des te meer plek hebben we om onze muziek ten gehore te brengen. Hier spelen we nogmaals onze nieuwe set en zoals we van ons zelf al weten gaat het nu al een stuk beter. De oud prinsen zingen echt met volle borst mee, de herkenning van de nieuwe nummers zit dus wel goed. Als laatste gaan we naar het gezellige kleine kroegje van Naarden, Café Demmers. Ieder jaar spelen we hier en als het hele gevolg boven bij de bar staat en DORST staat beneden, dan is het Café vol! Voor DORST is dit toch wel het gezelligste optreden. Iedereen doet volop mee met de lekkere oude meezing nummers als het Dondert, O Carel en tenslotte het DORST nummer I Santo California. Hier zijn de mensen toch wel van onder de indruk, maar met het zang gedeelte gaat iedereen behoorlijk uit zijn comfort zone.

We brengen ten slotte de oud prinsen naar de laatste plek, waar iedereen weer samenkomt en het zo vol is dat we er niet bij kunnen, buiten spelen we nog een paar nummers en vertrekken we moe maar zeker weer voldaan naar Mijdrecht. Volgens de oud prinsen van de Vestingnarren, op naar volgend jaar want dan willen ze weer dat wij met hen en het hele gevolg meegaan. Dit is altijd leuk om te horen en dit geeft zeker een eervolle waardering van alles wat DORST doet.