Festival bij de Haringkoppen

26 maart 2017 20:34

Zondag 26 maart is DORST gezellig op bezoek geweest in Vlaardingen bij dweilorkest de Haringkoppen. In een partycentrum werd het eerste Vlaardinger-dweilfestival gehouden. Dit kleinschalige festival wordt georganiseerd door de Haringkoppen en heeft geen wedstrijd element. Een 6-tal dweilorkesten spelen twee setjes lekkere muziek. Lekker gezellig samen toeteren!
Om 12 uur verzamelen we in het partycentrum en krijgen een lekkere lunch bestaande uit soep met broodjes. Het festival wordt geopend door de Haringkoppen zelf.
Ieder dweilorkest speelt een setje van een kleine 20 minuten. Naast de deelnemende dweilorkesten is er ook aardig publiek aanwezig. DORST speelt als eerste set de wedstrijdset van afgelopen seizoen,met als verrassing een nummer uit de nieuwe set.
Nadat ieder orkest z’n eerste set heeft gespeeld is er een zanger die ook zijn muzikale kwaliteit laat horen. Hierna gaan we op voor de tweede ronde, hierin laten we zien dat we ook gezellige feestmuziek spelen. Iedereen doet gezellig mee en de polonaise komt ook goed op gang. Het nummer ‘ga door’ slaat altijd wel aan. Ook het nummer ‘Sierra Madre’ doet het goed bij het publiek. Er wordt uit volle borst meegezongen. Als alle dweilorkesten hun muziek hebben laten horen blijkt dat er toch een wisselbeker te zijn! Verrassing!  Elk dweilorkest krijgt een doos met vulkaanbier, een fles met lokale kruidenbitter en koekjes mee naar huis, als blijk van dank. Mmmm lekker hoor! Als elk dweilorkest naar voren is geroepen wordt de wisselbeker uitgereikt aan de Pierewaaiers. Wij moeten eerlijk zeggen: helemaal terecht, wat een leuke groep muzikanten met goede muziek. DORST heeft een ontzettende leuke en gezellige middag gehad en de bekende muzikale meters zijn weer gemaakt.