DORST tijdens Cityrun Hilversum (tbv Spieren voor Spieren)

7 april 2014 00:25

Op zondagochtend 6 april staat Dweilorkest DORST in het clubgebouw te overleggen. Dit in verband met de weersvoorspellingen voor deze dag. Conclusie; de hele collectie kleding gaat mee: de blouses, de vesten en zelfs de gele jassen. Het optreden voor vandaag is in Hilversum voor de run van ‘Spieren voor Spieren’.
Op weg naar Hilversum stopt het gelukkig met regenen. Het is toch nog te koud voor alleen de blouse, maar te warm voor de gele jassen… We besluiten om alleen de vesten aan te trekken.

Na een klein stukje wandelen komen we op onze speelplek aan. Er staat een partytent voor ons klaar en een doos met lunchtasjes. Helaas is de partytent te klein om met zijn allen in te staan en voor het geluid ook niet echt best… Dus toch maar een plekje zoeken in de buurt van onze tent. Na het bekende inspeelnummer “Adio Amore” komen de eerste lopers er al aan.

Als eerste spelen we onze nieuwe festival set. Zoals Gerrit zou zeggen: “ we moeten met deze set meters maken om in Hengelo goed voor de dag te komen”. De lopers blijven komen dus de eerste rustpauze is pas na 50 minuten. Pfff en we moeten nog tot 5 uur, even een korte pauze en daar komen ze weer! De andere nieuwe nummers zoals ‘dan ben ik weer thuis’ en ‘als het weekend is’ werden goed ontvangen door het “massaal” toegestroomde publiek. Elke keer als we dachten een kleine pauze te nemen kwamen de lopers of de begeleiding op scooter weer langs, dus toeter weer pakken en gaan!

Na half vijf was het gedaan met de pret en met onze lippen en ruggen. Moe maar voldaan zijn we weer huiswaarts gegaan. Het publiek was erg enthousiast en wilde ons volgend jaar weer op deze plek hebben. Gelukkig hebben we het de hele middag droog weten te houden, dus de kleding collectie kan weer zo de kast in!

Foto’s vind u hier en Video’s vind u hier