Damstampers in Rosso

16 december 2018 23:48

Het laatste optreden van DORST dit jaar is in Amsterdam, bij de Damstampers in Rosso. De Damstampers vieren iedere 5 jaar hun jubileum met een gezellige dweilavond. Dit is de derde keer dat zij deze avond organiseren, voor DORST is het de tweede keer, dat we hiervan deel uitmaken.

De eerste keer dat DORST er is geweest was bij 10 jaar. Vanavond zijn er 11 dweilorkesten aanwezig die ieder een kleine 20 minuten hun muziek laten horen. Uiteraard wordt de avond geopend door de Damstampers zelf. DORST mag zelf rond 23.00 uur spelen en dus eerst gezellig meedoen op de klanken van de andere dweilorkesten zoals onder andere, Partyband Leiden, Ladderszat, Le Bombardon, de Fluttetutters, Showband Glaz, De Muggenblazers.
Om het thema een beetje eer aan te doen hebben wij onze outfit aangepast aan de avond. De dames van DORST hebben allemaal een rode blouse aan en de heren hebben de zwart/rode DORST blouses aangetrokken. Het is een super gezellige avond waar veel gelachen, gedanst en bijgepraat wordt.
Uiteindelijk mogen we onze muziek laten horen, het is jammer dat er al dweilorkesten naar huis zijn gegaan maar achteraf is dit ook wel begrijpelijk. Het is voor DORST echt de laatste keer dat onze set van 2018 gespeeld wordt, omdat wij alweer heel druk bezig zijn met de nieuwe set van 2019, het klinkt het misschien raar maar is het toch weer onwennig om de set van 2018 te spelen. Hier en daar gaat het niet helemaal zoals het behoort te gaan, maar we maken er weer een leuk en gezellig feestje van. Iedereen die nog aanwezig is was lekker enthousiast en deed leuk mee. Aan het einde van onze set werd duidelijk waarom er al dweilorkesten naar huis gegaan zijn, het is helemaal wit buiten en best wel aardig glad… We drinken nog een drankje en als de avond afgelopen is gaan ook wij naar huis door de witte wereld. Gelukkig zijn we allemaal heelhuids aangekomen in Mijdrecht!

Dit was het voor 2018, DORST wenst iedereen een heel gelukkig, muzikaal 2019 en hopen iedereen weer bij onze optredens te verwelkomen!