Play inn Dorst

3 februari 2019 19:49

Na twee jaar heeft DORST weer een Play inn georganiseerd. Zondag 3 februari jl. was het zover. Dit jaar was Frank van der Poel uitgenodigd om meer uitleg te geven over ademhalingstechniek bij het blazen. Uiteraard was Michel Guldenmundt ook van de partij om ons muziekles te geven. Uit het hele land hebben we aanmeldingen gekregen, waardoor we een volle bak muzikanten hadden!

Om 10.00 uur konden we beginnen, Frank vertelde eerst van alles over muziekinstrumenten en weerstand van het instrument als je blaast in een muziekinstrument. We hebben geleerd hoe je moet ademen bij het blazen en hoe je door middel van ademsteun en embouchure de weerstand van een instrument kan overwinnen. Dit onderdeel is voor muzikanten erg belangrijk en ontzettend interessant.
Na een korte koffiepauze gaan we tot het middaguur muziek maken en proberen de techniek in de praktijk te brengen. Na een lekkere lunch gaan we muziek maken onder leiding van Michel Guldenmundt, hij had een paar leuke nummers uit het repertoire van DORST gekozen. Wat is het toch ontzettend leuk om met zoveel mensen muziek te maken. Rond 3 uur is het alweer tijd om alles te gaan opruimen, de Play inn 2019 zit er alweer op. Wat een leuke, gezellige en vooral leerzame dag. Dit is zeker een Play inn waar DORST tevreden op kan terug kijken.