Windmill Classic Softbaltoernooi

10 juli 2018 21:16

Afgelopen weekend is er in Almere een internationaal softbal toernooi, waar DORST voor benaderd is om op zaterdagavond te spelen. We vertrekken naar Almere en melden ons om 19.00 uur zoals afgesproken. DORST staat wel even te kijken naar het grote sportcomplex, 7 softbalvelden en op dit toernooi doen ongeveer 45 internationale teams mee. Het is de bedoeling dat we rond de velden gaan spelen en mogen zelf onze set tijden indelen. Vol goede moed beginnen we op het grasveld waar allemaal tafels en banken staan, een soort van foodveld. Rond dit veld staan ook verschillende eetgelegenheden en een barretje. Na hier een rondje te hebben gespeeld gaan we een rondje om de velden maken. Overal komen we wel teams tegen, want op de velden worden nu geen wedstrijden gespeeld.

We worden door een Frans team aangesproken, een trainer is jarig, of we niet happy birthday kunnen spelen. Gerrit begint maar al snel geven we aan dat we het wel kunnen spelen maar dan in het Nederlands. We vervolgen onze weg richting de tribune om het hoofdveld. Helaas is het hier ook niet echt druk. We besluiten om even een drankje te drinken in de kantine, hierna vertrekken we richting de veldjes waar de tenten staan. Tussen de tenten door brengen we onze klanken ten gehore. Bij een tent zit een groot team Amerikanen, we spelen een paar nummers en ze dansen vrolijk mee. We gaan weer terug naar ons eerst punt, hier ontdekken we een aantal Nederlanders die meteen mee zingen met onze liedjes. We zitten inmiddels op de helft van onze tijd en nuttigen op het grasveld een drankje.
Er komt iemand van de staf naar Gerrit gelopen, het is nu de bedoeling dat we het hoofdveld op gaan. Op dit veld is een team aan het inspelen en ineens zien we dat de tribune vol zit en rondom overal stoeltjes. We spelen twee nummers op het veld en worden daarna weer geroepen om het veld te verlaten. De avondwedstrijd, volgens ons een belangrijke wedstrijd, gaat beginnen. Op het terrein rondom de velden is uitgestorven, we besluiten om een broodje te gaan eten. Nadat we het broodje hebben genuttigd gaan we tussen de tribune in spelen. Ook hier vinden de mensen het wel erg gezellig, voor we het weten is de wedstrijd voorbij. Iedereen gaat naar binnen om bij het grote scherm de laatste minuten van de WK voetbalwedstrijd te kijken. In de kantine is alles inmiddels aan de kant gezet en de discotheek begint met zijn muziek. We hebben nog een kleine 20 minuten, Gerrit besluit om naar de organisatie te gaan om te vragen wat de bedoeling is. Buiten is niemand meer en binnen is een disco, dus wat wordt er van ons verwacht. De organisatie bedankt ons voor het ontzettend gezellig en goed optreden en we vertrekken terug naar Mijdrecht.

Aankomend weekend hebben we nog optredens en dan gaat DORST lekker even vakantie vieren