Optreden DCD 11-12-21 en 18-12-21

11 maart 2022 19:24

2 jaar geleden is er spontaan vanuit enkele Dorstleden het idee gekomen om tijdens de kerstperiode een Charles Dickens band op te richten. Dit werd door alle Dorstleden enthousiast ontvangen. Het resultaat mochten we dus eindelijk na 2 jaar uit gaan voeren.

Ons 1e optreden was 11-12-21 in Houten Winkelcentrum Castellum. Voor sommige Dorstigen was dit een optreden een dorpje verderop, sommige leden kwamen dan ook rechtstreeks. Tja dan krijg je natuurlijk ook hilarische reacties als er al leden in vol ornaat in een parkeergarage klaarstonden. De leukste is natuurlijk: “kijk daar nu een leuk gezinnetje staan, ze wachten zeker op de trein?” Jan Astrid en Denise stonden netjes in hun Charles Dickens kleding naast elkaar te wachten, het lachen van sommige Dorstigen was goed te horen vanuit hun auto. Natuurlijk ook met kerst weet Dorst voor het winkelend publiek een lach op hun gezicht te toveren. We kregen leuke reacties en complimenten. Ook voor een drankje was goed gezorgd door Mac Entertainment. En ja, je raad het al ook in het pannenkoekenhuis van Tante Truus werden nog wat nummertjes gespeeld. Dit werd met vol enthousiasme meegezongen door de gasten die aanwezig waren. En ja ook een 90 jarige werd even in het zonnetje gezet met een  toepasselijk nummer “lang zal ze leven”. Dan gaan we voor de laatste keer deze dag nog even naar buiten om onze kerstliederen ten gehore te brengen. Aan het einde werden we getrakteerd door de plaatselijk bakker die buiten  oliebollen en appelflappen stond te bakken, dit werd zeer gewaardeerd en we genoten er zichtbaar van. En weer een geslaagd optreden, moe en voldaan keren de muzikanten naar huis.                                                                       

18 December.

De DCD band mocht deze dag afreizen naar Aalsmeer. We werden opgewacht door de organisatie en na een inspeel nummer gingen we naar het centrum waar we deze dag het publiek mochten verblijden met onze liederen. Ook hier weer blijde en enthousiaste gezichten van de winkeliers en publiek. De pauze’s waren verzorgd door Mac Entertainment  in het wapen van Aalsmeer, en tot onze grote verbazing kwam “de rijdende rechter” (Tom) ook nog even langs, dus bij binnenkomst werd het belletje (met dank aan Gerrit) geluid, en stonden de aanwezige DCD leden op vanuit hun stoel voor onze Rijdende Rechter! Ook voor deze dag nog een allerlaatste optreden en eindigde we bij de visboer op het plein waar we getrakteerd werden op een portie kibbeling. Het werd al snel wat kouder en dus gingen we terug naar onze auto’s om terug te gaan naar Mijdrecht.

Aangekomen in de Notenkraker werd onze fotograaf “Lekkie”Marcel Lek bedankt voor al die jaren dat hij foto’s en filmpjes gemaakt heeft voor zowel Dorst als de Muziekpietenbende, hij heeft een andere baan en kan dit helaas niet meer combineren. Marcel bedankt, geniet van al het lekkers en de “high tea” wat je van ons gekregen heb.