FESTIVAL  LEIMUIDEN 

5 juni 2022 16:45

1e Pinksterdag 2022 was een bijzondere dag voor Dorst, want na 2 jaar mochten en gingen we weer eens met een festival meedoen. En daarbij kwam dan ook nog eens de presentatie van 1 van onze nieuwe poloshirts (Kledingcommissie Annelies en Carolien helemaal top deze nieuwe aanschaf) dus deze dag begon al super.

De weergoden waren niet al te best met hun voorspellingen deze dag maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Om half 12 voor bijna iedereen (Jan dacht daar even anders over) verzamelden we bij het clubgebouw om daar in te spelen en de set nog even door te nemen. We gebruikten het parkeerterrein omdat het straks ook buiten moest gebeuren. Daarna even snel het persmoment met de nieuwe poloshirts voor de camera van Lilian en we konden vertrekken naar Leimuiden.

Na een klein half uurtje kwamen we in Leimuiden en konden we ons klaar gaan maken voor ons 1e optreden deze middag op podium 2. In een achteraf steeg naast het Partycentrum was podium 2 en hier konden we onze nieuwe set ten gehore gaan brengen. Hij liep echt lekker en de complimenten kregen we na afloop ook duidelijk te horen van publiek en mede muzikanten van andere bands. Podium 1 was het hoofdpodium en daar moesten we 2 uurtjes later onze kunsten gaan vertonen.
In de tussentijd gezellig onderling en met verschillende bekenden werd er gepraat en gelachen en foto’s gemaakt. Inmiddels had de regen ook Leimuiden bereikt en viel er lichte neerslag. Toen wij rond 16.00 uur aan de beurt waren was het zo goed als droog en konden we voor behoorlijk veel publiek ook daar onze set presenteren. Deze keer ging hij eigenlijk nog beter als begin middag op podium 2. Dus konden we muzikaal zeker terug kijken op een geslaagde terugkeer in het FESTIVAL LAND. Helaas was er op dit Festival geen wedstrijd jury aanwezig dus de publieksjury mocht bepalen wie de leukste gekste en in hun ogen beste van de dag was. Helaas mochten wij niet met deze eer strijken maar dat is bijzaak.

Wij waren gewoon superblij dat dit FESTIVAL weer kon en mocht en we waren er weer bij en dat is denk ik ook erg belangrijk geweest na die gekke jaren van niets mogen. Wij gaan ons nu opmaken om over 2 weken een lang weekend naar Ameland te gaan met Dorst om daar mee te gaan doen aan het Festival Bootwateren in Hollum op Zaterdag 18 juni. De voorbereidingen lopen hiervoor prima, Tom en Jessica hebben de touwtjes strak in handen dus dat gaat helemaal goed komen.
Bij terugkomst uit Leimuiden werd er nog eventjes lekker nagekletst onder het genot van een drankje waarna iedereen later tevreden huiswaarts keerde van weer een mooie Dorst dag.