Carnaval Naarden

19 februari 2023 20:05

Zondagmiddag 19-02 mochten we weer de Carnaval Kroegentocht in Naarden doen. Dit jaar zou er een andere opzet zijn dan vorig jaar, dus we waren benieuwd. Aangekomen in Naarden hebben we net als altijd eerst ingespeeld en om daarna bij ’t Hert te verzamelen. We kwamen als eerste aan en het café was nog niet open, uiteraard mochten we wel naar binnen. Al snel kwamen de carnaval gasten en de raad binnen en konden we beginnen! 

Na ons eerste setje was het tijd voor een drankje, het was tenslotte een kroegentocht. We kregen een seintje en vertrokken met de raad en gevolg naar het volgende adres Cato & Co. Dit was een bekend adres voor ons en we speelden bij de ingang zodat de gasten naar binnen konden gaan.
Na een paar nummers spelen werd er door onze begeleiding al aangegeven dat we mochten stoppen met spelen en dat de disco het weer overnam. Op naar de derde locatie, voor ons een nieuwe, Vesting Brouwerij Comenius. Het was een hele onderneming om hier te komen… Via een kleine gang onder de vesting door kwamen we bij de Brouwerij. Na onze nummers te hebben gespeeld, kwamen er nog een paar muzikanten muziek maken en uiteraard konden we het niet laten om mee te spelen, super gezellig. Door naar de laatste locatie Wapen van Naarden, maar onderweg even stoppen bij De Turfloods om samen met de Fluutjes te spelen. Dit is ieder jaar het geval dus ook nu. Gezellig samen een paar nummers spelen en het publiek deed vrolijk mee. Hierna door naar het Wapen van Naarden, hier was het binnen zo ontzettend druk dat we er niet bij konden. We hebben de raad en gevolg hier afgezet en buiten nog wat gespeeld. Voor ons was de tocht hierbij ten einde, langs het Wapen van Naarden lopende was het maar goed dat we niet naar binnen konden, de mensen stonden letterlijk als haringen in een tonnetje gepropt…! We werden door onze begeleiding bedankt voor dit jaar en vroeg meteen of we volgend jaar weer van de partij waren. Terug bij de auto’s hebben we onze instrumenten ingepakt en zijn tevreden en voldaan naar huis terug gegaan. Dit was onze carnaval voor dit jaar, tot volgende jaar! ALAAF….!