20 van Alphen

4 maart 2018 21:12

Het nieuwe seizoen voor DORST is begonnen met een nieuw optreden. DORST is uitgenodigd om bij de 20 van Alphen te gaan spelen. Een hardloop evenement om het seizoen voor de hardlopers te starten. Een grote wedstrijd in Alphen aan den Rijn, waar je niet omheen kunt. De meeste wegen naar Alphen zijn afgesloten en dus een uitdaging om op de plaats van bestemming te komen…

De plaats waar DORST moest spelen is op de kruising van de Oranje Nassausingel en de Van Boetzelaerstraat. Precies de plaatsen wat afgesloten was, maar volgens de organisatie geen probleem. Even melden bij de verkeersregelaars en dan komt het goed, helaas niet dus. Op de Oranje Nassaubrug melden we ons bij de dame die het verkeer regelt, die wist van niets dus druk overleg we jawel we mochten doorrijden. Verder op bij uitzondering onder het afzetlint door en verder naar onze plek. Na de volgende kruising is er weer een afzetlint maar geen begeleiding dus uit de auto en lint omhoog. Al snel komt er iemand op ons af lopen, de auto in en door. Bij de volgende opstopping komt er een motoragent aan, gelukkig heel behulpzaam en mogen we dicht bij onze speelplaats staan.
Als iedereen zijn instrument klaar heeft blijkt dat we nog ruim de tijd hebben voordat we gaan spelen. Maar DORST gaat uiteraard vast beginnen wat stilstaan is geen optie. De eerste lopers komen eraan en we staan lekker te knallen. Hierna een lekker drankje om op te warmen en weer door. De volgende sessie lopers komen eraan, in deze groep zijn zelfs de lopers enthousiast en klappen voor ons. Nog een kleine pauze en het laatste stuk komt eraan. Lekker doorknallen voor een uurtje en de lopers blijven komen en komen en komen. Tenslotte zien we de fietsers van Het Rode Kruis, dit was het dan. Nog een klein opwarmertje en terug naar Mijdrecht. Gelukkig zijn alle afzettingen weg en kunnen we doorrijden. DORST is gewend om bij de Amsterdam Marathon te spelen maar dit was toch iets anders, de routes worden door middel van dranghekken veranderd en zo speel je met een kleine aanpassing toch weer op een andere plek met ander publiek. DORST is een ervaring rijker en we hebben lekker gespeeld en de eerste muzikale meters zijn weer gemaakt.