Taptoe Mijdrecht

23 juni 2018 21:21

Zaterdag 23 juni was de jaarlijkse taptoe van VIOS op het Raadhuisplein in Mijdrecht. Bij deze taptoe verzorgt DORST altijd de opening. Omdat het in het clubgebouw een drukte van jewelste is, vertrekken we om kwart voor 1 naar de Rondweg in Mijdrecht. Op de parkeerplaats spelen we in en lopen daarna richting het Raadhuisplein. Zoals elk jaar lopen we eerst even een rondje in het bruisende dorpshart van Mijdrecht en sluiten dit rondje af bij de Poelier Van Egmond. Tenslotte is het tijd om richting het plein te lopen. De ladyspeaker heeft ons al aangekondigd en we komen met het bekende nummer ‘Ga Door’ het plein op.

Het plein is voor een optreden van DORST best aan de grote kant, dus kiezen we ervoor om eerst even bij het terras van Rendez Vous te spelen. Vervolgens lopen we naar het midden van het plein om onze set van 2018 te spelen. Het publiek doet als elk jaar weer lekker mee. Voor DORST zit het na een uurtje spelen erop. De showband opent de taptoe en er volgen verschillende shows van onze twirlsters en andere showkorpsen. Wij vermaken ons ondertussen uitstekend op het terras van Rendez Vous, genietend van het lekkere weer en de shows. Aan het einde van de Taptoe komt de showband, twirlsters en DORST op, gevolgd door alle andere muziekkorpsen. Het is gebruikelijk om aan het einde van een Taptoe, gezamenlijk “blijf bij mij heer” te spelen gevolgd door het signaal Taptoe en gezamenlijk het Wilhelmus. De deelnemende korpsen krijgen ieder een oorkonde voor deelname en spelend verlaat stuk voor stuk het terrein. De leden van DORST spelen voordat ze vertrekken eerst nog even Lang zal hij leven voor een bandlid die jarig is. Als ieder korps uit het centrum is vertrokken blijven we nog even staan spelen voor het aanwezige publiek en als de meesten zijn vertrokken, gaan ook wij terug naar het clubgebouw voor de jaarlijkse VIOS barbecue. Deze was weer erg gezellig en geslaagd.

DORST gaat zich deze week voorbereiden om hun vorig jaar behaalde tweede plaats te verdedigen op het festival in Hoogland, zondag 1 juli 2018.