Taptoe en Serenade maken een gezellige zaterdag

25 juni 2022 22:51

Zaterdag 25 juni 2022 gaat de boeken in als de dag van de terugkeer van Taptoe Mijdrecht na 2 zware Coronajaren. Landelijk worden er weer mondjesmaat Taptoes georganiseerd. Mijdrecht oftewel VIOS  mag zich ook gelukkig prijzen tussen dit rijtje plaats te nemen!

Veel verenigingen hebben dit soort evenementen moeten schrappen vanwege een groot tekort aan vrijwilligers, sponsoren of simpelweg geen muzikanten meer om überhaupt nog muziek te kunnen maken. De corona heeft er ingehakt, dat zagen we ook weer aan de verenigingen die zich presenteerden op de Mijdrechtse Taptoe. Iedere band heeft  een ledenverlies van minimaal 30% geleden…
Maar gelukkig onze moedervereniging VIOS bestaande uit “De Show& Marchingband”, “Twirlpower” en “Dweilorkest Dorst” draait nog. Wij als DORST mochten bij onze eigen Taptoe het voorprogramma vullen en het Mijdrechtse publiek genoot weer van onze klanken. 

Het leek er alleen wel op dat men, na het verbod op handen geven en zingen tijdens de corona, ook het meezingen en meeklappen afgelopen jaren is verleerd. Maar goed…. We vergeven het ze, dank aan diegenen die lekker meededen, daar doen we het voor. 
Wij hebben ons in ieder geval weer prima vermaakt tijdens de Taptoe en als afsluiter zelfs nog het Wilhelmus en Blijf bij mij Heer meegespeeld, ook geen alledaagse kost voor een dweilorkest. Het was weer TOP. Dank aan onze invallers Patrick en Marcel. 

De ouders van onze slagwerker Robert vierden op Taptoezaterdag hun 50 jarig huwelijk. Druk dagje dus voor Robert maar ook iets unieks om te vieren…… 50 jaar, dat is heulllllllllll lang. 
Na de Taptoe zijn we naar Wilnis gereden en hebben daar in de tuin van Café de Waard de familie verrast met een muzikale serenade. Zichtbaar verrast waren ze en uiteraard Robert trots dat hij dit geregeld had. Altijd leuk om een eigen lid blij te maken. 
Uiteraard met een beetje gekkigheid erbij, zelfs het bruidspaar gaf toe dat ze na 50 jaar nog steeds een apart gevoel voor elkaar hadden. Op de vraag of er voor Robert misschien nog een klein broertje aan zat te komen kregen we niet direct een antwoord…… dus Robert wie weet… Ze zongen in ieder geval mee met “Ik krijg een heel apart gevoel van binnen” weliswaar met een valse start van bandleider Gerrit, maar dat lulde Robert meteen weer recht. Ook weer hilarisch zo’n moment en daarin is Dorst ook zeer zeker gegroeid, de show must go on!