Presentatie Festivalset 2014 druk bezocht !!!

31 maart 2014 01:05

Vandaag was de dag waar wij allemaal naar toe hebben geleefd en waarvoor wij hebben gerepeteerd de afgelopen maanden. DORST is namelijk een totaal nieuwe weg ingeslagen op het vlak van muziekkeuze. De nieuwe set voor de komende festivals werd vandaag gepresenteerd. En dat met voorafgaand een repetitiedag.

Om 9.00 werd de dag al afgetrapt. Het motto was, lekker muziek maken, werken aan techniek en de puntjes op de i zetten om met de nieuwe set op pad te kunnen gaan.
Eerst de lippen even los maken met wat koralen en toonladders. Met wat nuttige tips voor thuis-studie van onze dirigent Michel. Rustig aan beginnen, we moeten nog heel wat uurtjes spelen.
Hierna was het tijd voor de eerste pauze, koffie met gebak vers gemaakt door schuiffie Joyce.
Iedereen zat weer vol energie voor deel twee. Ook moesten we onze nieuwe stukken doornemen die (nog)niet in de set zitten en ja, dit zijn er wel een stuk of 12 dus werk aan de winkel. Het klonk lekker en de grootste valkuilen zijn eruit gehaald, hier kunnen we verder op gaan bouwen.
We gingen door voor de lunch. Nog vol van het gebak begonnen we aan de soep, gemaakt door saxie Carolien en trompettist Erik. Er was ook een heerlijk krentenbrood van trompettist Marjan. Je moet er wat van maken als je zo een hele dag bezig bent.

De lippen hadden weer wat rust gehad en we konden door. Nu was het tijd voor de festival set. We moeten gaan bewegen, positioneren en ook nog blazen. Ja, dat is dus iets waar even tijd in gestoken moet worden en op geoefend moet worden. Hier en daar nog wat onwennig gingen we van start. Was het op tel 1 nou naar links of naar rechts. Gelukkig hadden we Michel die het er wel even doorheen riep en ons hierin goed begeleidde. De set ging goed, en het enthousiasme straalde van de groep af. Dit was leuk om te zien! En het was maar goed ook want de eerste gasten voor de Open Repetitie en set presentatie druppelden binnen. Dus snel stoppen met de set want dit moet nog even een uurtje geheim blijven…

Om 14.00 uur begon dan de Open Repetitie. Hier en daar wat gespannen koppies, zwetende handjes en trillende vingertjes. Dit mocht de pret gelukkig niet drukken. We speelden de 12 nieuwe nummers die niet in onze set zitten. De gasten waren verrast en we kregen na elk nummer luid applaus. Dit gaf toch wel een mooie adrenaline-kick bij de Dorstleden waarmee we ons klaar gingen maken voor de set presentatie. Nog even wat drinken en de lipjes wat rust gunnen en ondertussen de vele gasten ontvangen en hier en daar een praatje maken.

En ja dan vliegt de tijd en is het moment van de waarheid daar. Zou het goed gaan? Zal de set goed ontvangen worden? Zullen ze de sprongen vooruit van DORST horen?
Wij waren er klaar voor en gingen vol vertrouwen van start. Het stond als een huis en het publiek deed ook enthousiast mee. Ja de eerste keer was werkelijkheid. De set is officieel. Het harde werken werd beloond. Veel positieve en enthousiaste reacties kregen we van het publiek.

Wij als DORST zijn er klaar voor. We kunnen het festivalseizoen beginnen. We hebben er zin in en gaan op 1ste paasdag met goede moed er tegen aan. Wat een fantastische dag! Moe maar voldaan!!!!

 Foto’s vind je hier en video’s hier