Koningsdag Doorn

27 april 2019 18:56

Dit jaar spelen we op Koningsdag in Doorn, hier hebben we 2 jaar geleden ook gespeeld. Bij Kasteel Doorn is ieder jaar een vrijmarkt en diverse andere activiteiten georganiseerd. Dit is ons speelterrein voor vandaag. We vertrekken rond tien uur uit Mijdrecht vol goede moed, dit omdat we vandaag een hele kleine bezetting hebben maar voor ons mag dit de pret niet drukken.

In Doorn aangekomen, komen we tot de conclusie dat het voor DORST-speler toch wel erg vroeg is… Er ligt nog een harnas van een instrument in Mijdrecht..(!). Gelukkig kunnen we van een nabij gelegen korps een harnas lenen.
We lopen naar de organisatiestand om ons te melden. Het speelschema van vandaag is erg makkelijk, kijk maar en vermaak de mensen! Dit laten we ons geen twee keer zeggen. We spelen tussen de buien door en buienradar is onze grootste vriend vandaag. Op de vrijmarkt staan twee dames te spelen op trompet, uiteraard gaan we er bij staan en spelen we met de dames mee. Er komt aardig geld binnen bij de dames en deze hebben de dag van hun leven. We spelen lekker onze nummers al is het in het begin erg wennen in verband met de bezetting. Hoe verder we op de dag komen hoe beter het gaat. Halverwege de middag komen we de trompetdames weer tegen en bij de grote partytent van de brandweer, waar het lekker druk is gaan we weer met de dames spelen. Er komt er een meneer naar ons toe om te vragen of we voor twee jarigen willen spelen. Natuurlijk doen we dit voor onze trompetdames, dus we willen weten wat er geven wordt om te spelen. De dames spelen “gewoon” mee. Zo is het dag voorbij voordat we het weten en ondanks het weer hebben we een zeer geslaagde dag gehad. Aangekomen in Mijdrecht hebben we met een aantal leden de dag afgesloten met een lekkere Chinese maaltijd.