Jaarmarkt Mijdrecht

30 mei 2018 22:21

Woensdag 30 mei is er in Mijdrecht de jaarmarkt, een goede gelegenheid voor DORST om zich te laten zien. Dus in plaats van een avond repeteren gaan we in het dorp op de jaarmarkt spelen.

We verzamelen om 19.00 uur bij het gebouw en vertrekken richting het dorp. Vanaf de Julianalaan lopen we naar het Rechthuis en onderweg pikken we nog een van onze muzikanten op. Volgens omstanders zijn er al een aantal kraampjes aan het opruimen in verband met de hevige regen die gevallen is. Dit mag voor ons de pret niet drukken, het is immers nu droog en lekker weer, vol goed moed beginnen we met ‘Ga Door’. De mensen en marktlieden kijken verschrikt, niemand had verwacht dat er een dweilorkest kwam spelen. Niets is leuker dan een verrassing. We lopen een stukje al spelend over de markt en zoeken een plekje om een paar nummers te spelen. Het winkelend publiek blijft al snel staan om te luisteren. Hier doe je het toch voor!
Nadat we de markt op en neer gelopen zijn en hier en daar even op een plekje een paar nummers gespeeld te hebben, is het toch wel tijd voor een drankje. Bij het Rechthuis nuttigen we een drankje en daarna gaan we weer verder. Tenslotte lopen we naar het Raadhuisplein om bij het terras voor Rendez Vous, waar mensen zitten te genieten van een drankje in het avondzonnetje, te gaan staan. We spelen ook hier een paar van onze nummers en het publiek doet lekker mee. Tenslotte spelen we ons DORST nummer ‘I Santo California’ en daarna verlaten we de inmiddels opgeruimde markt en gaan terug naar het clubgebouw om lekker van een aardbeientaart te genieten. Deze hebben we gekregen omdat we van het weekend onverwachts even bij de buren Lang zal hij leven kwamen spelen, op de verjaardag van hun zoontje. We drinken nog een drankje en deze bijzondere repetitieavond zit er op.