Festival Hoogland

2 juli 2018 21:26

Afgelopen weekend zijn we met een volledige bezetting naar Hoogland afgereisd voor het jaarlijkse dweilfestival. Vorig jaar heeft DORST hier een dubbel slag geslagen namelijk een tweede prijs en een van de leden was muzikant van de dag. Dit jaar is er een behoorlijk deelnemersveld, maar vol goede moed en lekker zonnig weer staan we in Hoogland.

Het festival is bekend terrein voor DORST en we beginnen helemaal achteraan. Op dit podium spelen we meteen voor de jury, het setje loopt lekker en het publiek staat lekker te genieten. Meestal zijn we bij de eerste set wel gespannen maar al doende leren we, het gaat redelijk ontspannen en ook wij genieten van de set, het weer en het publiek. Na 20 minuten verlaten we het podium en gaan luisteren naar andere dweilorkesten. Het grote voordeel van Hoogland is dat we iedere keer andere orkesten voor ons hebben en dus ook andere orkesten kunnen zien en beluisteren. Het tweede setje is niet voor de jury, maar voor ons zit het dweilorkest BlaasVaak. Dit orkest kennen we ondertussen goed en we vinden het erg leuk om ook voor hun te spelen. Ook hier zie je het publiek meedoen en meezingen, we krijgen na afloop te horen van het publiek “wat een leuke muziek en wat een leuke groep”, dit is altijd leuk om te horen.
Na ons optreden moet BlaasVaak optreden en ook hier blijven wij nu staan luisteren. Het is tijd om naar het derde optreden te gaan, dit is een plek midden op de markt en ze noemen dit ook gewoon een dweilplek. Het leuke hierbij is dat het winkelend publiek gezellig blijft staan en geniet van de muziek. Voor ons speelt Haagsche Bluf en er staat behoorlijk veel publiek, als zij klaar zijn gaan we meteen erachter aan want misschien blijft er wel publiek staan. We hebben geen klagen over publiek want ook lopen er mensen door er zijn weer andere mensen die blijven luisteren. In het publiek staan zelfs bekenden van DORST, we hebben in Tienhoven op hun huwelijksfeest gespeeld.
Tenslotte spelen we rond half 5 op het hoofdpodium, hier is de jury net als vorig jaar ontzettend enthousiast en heeft de grootste lol. De setjes zitten erop en het wachten kan beginnen.
De uitslag is erg spannend, de winnaars vanaf de 5eplek worden opgenoemd en DORST is niet bij de 5deen 4de. De nummers 3, 2 en 1 worden op het podium geroepen. Dorst is met 551,5 punten 3degeworden en nummer 2 heeft 552,5 punten. Wat zijn we blij met deze 3deplaats en als kers op de taart komt de muzikant van de dag ook weer uit de gelederen van DORST!