Festival Driebergen

7 oktober 2018 13:20

Zaterdag 6 oktober gaan we naar ons laatste festival van dit jaar in Driebergen. Dit festival is geheel nieuw voor DORST. We moeten ons melden in de brandweerkazerne en ontvangen daar onze lunchpakketten, ook is hier een lekker bakkie koffie aanwezig. Nadat we onze instrumenten hebben gehaald gaan we het hoofdpodium.

Het festival wordt geopend door het plaatselijke dweilorkest ’t Lopend Vuurtje. Na deze opening komt er uit dit dweilorkest een begeleidster naar ons toe. We beginnen vandaag op het hoofdpodium met onze set. Het is nog vrij vroeg en nog niet echt heel veel publiek aanwezig helaas. De dweilorkesten die nog niet naar de andere podia hoeven te gaan, blijven bij ons staan luisteren. De set gaat redelijk goed en volgens onze gevoelens is de jury redelijk enthousiast. Na een lekker drankje vertrekken we naar het volgende podium. Dit is vlakbij het hoofdpodium, maar tot onze verbazing is het hier ook erg rustig. We luisteren naar de vrolijke noten van dweilorkest BlaasVaak, dit orkest wordt ook door Michel Guldenmundt geleid. BlaasVaak was bij onze Mysterie Set Party aanwezig, we verbazen ons hoe dit orkest in een korte periode gegroeid is.
Hierna mogen wij weer lekker spelen, de set gaat weer als een gesmeerde machine. Inmiddels hebben we vernomen dat op bij het volgende podium ook weinig publiek is. Vol goede moed gaan we hierheen en het blijkt voor een kroeg te zijn. Super gezellig en DORST besluit om hier niet de set te spelen maar gewoon lekker losse nummers. Dit optreden wordt niet door een jury beoordeeld, dus bouwen we er een feestje van. Na dit optreden is het festival klaar en kunnen we er niets meer aan veranderen. We wachten vol spanning op de prijsuitreiking, eerlijk gezegd zijn we er niet gerust op. Er waren goede orkesten die wel eens verrassend uit de hoek kunnen komen. De presentator begint met de derde plaats, geen DORST. Hierna de tweede plaats, ook geen DORST. Het zal toch niet dat we net naast het podium terecht zijn gekomen. Tenslotte wordt de eerste plaats bekend gemaakt. Dit dweilorkest ontvangt ook de wisselbeker en hierdoor ook meteen de uitnodiging om volgend jaar terug te komen. De eerste plaats gaat naar…..dweilorkest DORST uit Mijdrecht. Yes we hebben het weer geflikt om nog een eerste plaats te behalen!! Volgend jaar gaan we dus weer naar Driebergen alleen niet meer in oktober maar in juni. Na een toegift en nog een lekkere borrel om de overwinning te vieren gaan we terug naar Mijdrecht.