Dweilstad Ede

15 juni 2019 22:41

DORST gaat dit jaar meedoen bij het festival Dweilstad Ede, een gezellig festival in de binnenstad van Ede. We wisten van te voren dat er geen jury aanwezig zou zijn, maar daar is bewust voor gekozen. Belangrijk is dat we meters gaan maken met onze nieuwe set. De kleine foutjes van Driebergen eruit filteren en zeker zeer belangrijk: plezier hebben!

Voordat we vertrekken zwaaien we eerst de Show- & Marchingband uit die deel gaat nemen aan de Open Dutch Showcorps Championships in Assen. Hierna gaan we zelf op weg en rijden naar aangewezen parkeerplaats, het laatste stukje moeten we lopen naar het centrum. Op het kerkplein staat de organisatie met een kraam waar we de hele dag koffie en broodjes kunnen krijgen. De eerste keer spelen we bij de organisatie op het kerkplein, er is best een aardig publiek wat lekker blijft kijken en luisteren. We vervolgen onze speeltour door de stad. Bij elk optreden wordt er door onze begeleidster drinken verzorgt. Bij het optreden bij de Hema hebben we gevraagd of we door de Hema mogen. De begeleidster vind dit geen probleem dus vertrekken we na twee nummers te hebben gespeeld de Hema in. Tijdens onze rondgang wordt er door een vader gevraagd om bij de worst-afdeling even lang zal ze leven te spelen omdat zijn dochter daar staat en jarig is. Voor een lekkere hotdog doet DORST bijna alles dus uit volle borst spelen en zingen. Weer een klein feestje en weer iemand gelukkig, daar doe je het toch voor!
Bij dit gezellige festival wordt er zelfs gezorgd voor een lekker snackje, een patatje gaat er wel in. Inmiddels komen we een bekende tegen van Blaasvaak, de trompetiste woont in Ede en komt even gezellig kijken, natuurlijk komt van kijken spelen dus trompet uit de auto halen en Lekkie staat zijn shirt af, dus meespelen!! Ja dit kan allemaal bij DORST, geen probleem, hoe meer zielen nog meer vreugde. Tenslotte komen we rond half 5 weer op het beginpunt en worden er nog twee nummers gezamenlijk gespeeld, altijd een uitdaging en ook hier ging het niet helemaal of helemaal niet gelijk…Het laatste laten we maar in het midden, wij gaan in ieder geval met een goed en voldaan gevoel naar huis. We hebben weer veel geleerd, maar vooral lol gehad en dat was de doelstelling van vandaag!