DORST steunt de ouderen

28 juni 2020 21:38

Eindelijk mocht DORST weer gaan spelen! Vanaf 13 maart jl. heeft de muziek bij DORST stil gelegen en nu mochten de leden eindelijk weer doen waar ze plezier in hebben, muziek maken. Vandaag gingen ze op pad om de ouderen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode.

DORST gaat eerst spelen bij Gerardus Marjella in Mijdrecht. In de binnentuin van dit complex kunnen we op 2 meter van elkaar muziek maken voor de bewoners. De bewoners van de appartementen komen gezellig bij hun deur staan en de bewoners van het verzorgingshuis worden door de verpleging bij de ramen gezet waardoor ze ook kunnen genieten van de muziek. Iedereen doet lekker mee op de klanken van de muziek.
Na dit optreden gaat DORST door naar Zuiderhof in Vinkeveen, ook hier heeft het personeel er alles aan gedaan om het de bewoners zo gezellig mogelijk te maken. In de tuin van het verzorgingshuis zitten de bewoners al te wachten en de parasols worden neergezet. Hier speelt DOSRT een aantal nieuwe nummers, uiteraard wordt er uitgelegd dat wij een periode geen muziek hebben mogen maken en dat dit nieuwe nummers zijn dus dat het hier en daar misschien wel fout kan gaan. Dit hadden we niet moeten zeggen want uiteraard gaat het dan niet helemaal goed…Het slagwerk vergeet een kleine break en hierdoor geen inzet van de rest. Uiteraard mag dit de pret niet drukken en gaan we gewoon verder! Helaas begint het te regenen, maar de bewoners hier vinden het veel te gezellig en leuk, dus zorgt het personeel voor paraplu’s en zoeken de leden van DORST de droogte op onder de bomen. Na afloop mogen we hier niet weg zonder een drankje en een plakje worst of stukje kaas. Wat een geweldige sfeer wordt er hier gemaakt om de bewoners door deze heftige periode heen te helpen.
Tenslotte gaan we naar Vinkenoord, ook in Vinkenveen. We lopen het terrein op van Mariaoord, waar Vinkenoord onderdeel van is. Helaas geen bewoners buiten maar we weet komen ze nog als ze de muziek van DORST horen. Het blijft erg rustig, gelukkig staan we niet helemaal voor niets te spelen, er zijn een paar jongeren die aandachtig blijven luisteren. Er wordt zelfs nog voor een glaasje limonade gezorgd door een van hen. Het was een geweldig geslaagd optreden, ontzettend dankbaar en fijn om te zien dat je deze mensen, die in een moeilijke periode zitten van het niet zien hun naasten, een glimlach op het gezicht kan brengen. Hopelijk kunnen ze er hierdoor weer even tegen. Wij hebben het in ieder geval met veel liefde en plezier gedaan en vonden het weer super leuk om te mogen spelen, al is het met hier en daar wat aanpassingen maar we mogen weer dat is het belangrijkste. Voor iedereen Stay Safe, op naar ons volgende optreden, we kunnen niet wachten….