Mystery Set Party 2018

22 april 2018 09:11

Zaterdag 21 April 2018 staat bij de leden van DORST al heel lang in hun agenda afgestreept en vandaag is het eindelijk zover. Na bijna een half jaar van repeteren en voorbereiding mogen we onze nieuwe set presenteren! De opzet van vorig jaar is goed bevallen en zo is het dit jaar ook weer georganiseerd. Dit jaar heeft DORST gevraagd aan vier andere dweilorkesten om te komen spelen op hun eigen Mystery Set Party!

 De dweilorkesten zijn dit jaar:
De Furietoeters uit Maassluis,
Blaasvaak uit Odijk,
De Blaasknarren uit Leidschendam en
De Damstampers uit Amsterdam.
Ook dit jaar zijn er twee juryleden Michel Guldenmundt en Richard Wortel.
Alle dweilorkesten spelen twee setjes en worden door Michel en Richard beoordeeld. Net als vorig jaar krijgen de orkesten een geschreven rapport en een ingesproken beoordeling. We hopen dat de orkesten hier weer op verder kunnen borduren in het komende muzikale seizoen.
DORST opent de avond maar nog niet met de nieuwe set. We beginnen met het nummer ‘Im herzen nur die blasmusik’ , daarna spelen we nog andere muziek uit ons repertoire. Na onze opening komen de andere orkesten aan de beurt en is er een kleine pauze.
Hierna gaan we naar het moment van de waarheid, onze nieuwe set…! Bij de muzikanten een gezonde spanning maar deze was al snel verdwenen na de eerste noten die gespeeld werden. We beginnen met ‘Gute nacht freunden’, een verrassende opening volgens het jury rapport, daarna spelen we ‘Bertus’, een vrolijk feestnummer van pater Moeskroen en de Lawineboys. Dit nummer wordt gevolgd met het bekend nummer ‘Come Prima’ van Andre Hazes en ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’, ‘Oh Carel’ en ‘Ome Jan’. Het laatste nummer van de set is een bekend nummer, maar in een nieuw jasje: ‘Het Dondert en Het Bliksemt’ in dit nummer wisselen we ineens om in tempo. Als toegift hebben we ook een nieuw nummer, die helemaal op het lijf van DORST is geschreven, ‘I Santo California’. Dit nummer begint met de bolero en bouwen we op tot een tempo en melodie die in je hoofd blijft hangen.
Het zit erop! De set is “geboren”, gelukkig geen zware bevalling en we krijgen een groot applaus uit de zaal. Hierna zijn de meeste enthousiast en horen we goede reacties. De rapporten van de jury zijn goed en met de verbeterpunten gaan we zeker aan de slag voor het eerste festival in Zoelen. Tenslotte wil DORST iedereen bedanken voor weer een geslaagde avond en dit feestje is wederom voor herhaling vatbaar!