Koningsdag Doorn

6 mei 2017 23:01

27 April zijn de muzikanten van DORST afgereisd naar Doorn. We zijn gevraagd om hier bij “het kasteel” de activiteiten op te luisteren met onze muziek. Een nieuw optreden, geen idee wat we hier kunnen verwachten, maar zin om muziek te maken hebben we zeker!

In Doorn aangekomen zien we een soort kasteelpoort met hierachter een gigantische tuin van hetb landgoed huis Doorn. Op het eerste grasveld is een gezellige vrijmarkt en allerlei verschillende activiteiten zoals:  verschillende springkussens, een grote ijzeren schommel waarbij je kan proberen over de kop te schommelen en een heuse worstelring waar je als sumoworstelaar een potje kunt worstelen. Op het tweede grasveld worden verschillende wedstrijdjes, zoals skelter rijden voor de kinderen gedaan. Kortom te veel om op te noemen. DORST zal op het eerste grasveld van 12.00 tot 16.30 uur de muzikale omlijsting verzorgen. Voor ons een goede opwarming om de nieuwe set uit te proberen en te oefenen. In het midden van het veld is door de brandweer een soort terras gemaakt. Mensen kunnen hier een hapje eten en een drankje drinken, een mooie plek om te spelen, maar eerst even een rondje over het grasveld. Hier en daar een nummer spelen, zodat de aanwezige mensen weten dat we er zijn. Het weer werkt in het begin nog niet echt mee,maar hoe verder de dag vordert hoe beter het weer. Na de eerste ronde houden we een korte pauze, na een lekker bakkie koffie bij de oranje vereniging gaan we weer verder. De nieuwe set zal door ons worden gefilmd zodat we deze kunnen terugkijken hoe het op het publiek overkomt en waar we nog aan moeten gaan werken. Bij de tweede break overleggen we even met elkaar wat er in eerste oogopslag door de fotograaf van DORST niet goed is overgekomen. Dit is altijd welkom en daar kunnen we weer verder op bouwen. Kortom een goed en leerzaam optreden. De Oranjevereniging was ook zeer tevreden over ons optreden en wij zijn weer zeer tevreden met onze gemaakte muzikale meters. Na een toch wel vermoeide dag hebben we deze met een aantal Dorstigen afgesloten met een lekkere Chinese maaltijd.

Op naar ons eerste festival in Zoelen, daar waar het moet gaan gebeuren; de ererste wedstrijd met de nieuwe set.
 Daarna is er op 13 mei uiteraard ons paradepaardje van het jaar: onze eigen mystery party, in de Notenkraker in Mijdrecht. Deze avond begint om half 9 en iedereen is van harte welkom om samen met andere dweilorkesten een gezellige avond te beleven. De toegang is gratis en de locatie is Windmolen 77 in Mijdrecht. Tot dan?