Festival Zoelen

17 mei 2017 18:45

Zondag 6 mei 2017 is het eerste festival waar DORST aan meedoet dit jaar. De reis gaat voor deze zondag naar Zoelen. Twee jaar geleden hebben we hier ook meegedaan en de Zoelense dweil (eerste prijs) mee naar huis genomen. De lat lag bij de Dorstleden dus wel aardig hoog, maar plezier blijft bij de leden hoog in het vaandel staan.

Na een toeristische route komen we aan in Zoelen en gaan een plekje zoeken om in te spelen. Het festivalterrein is rondom een plaatselijke braderie/markt. DORST zoekt gewoon een plekje in de straat en gaat lekker spelen en daarna lekker aan de koffie met een lekker broodje. Helaas hebben er een aantal dweilorkesten afgezegd, hierdoor is het speelschema ook aardig omgegooid. We spelen nu maar 4 keer waarvan 3 voor een jury. We gaan zien wat de dag ons gaat brengen. Om 12.00 uur wordt het festival geopend door de winnaars van vorig jaar De Sfeerblazers. DORST is bij de opening aanwezig en geeft de sfeerblazers een waardig applaus, hierna gaan we naar de ingang bij het dorpshuis. Voordat de nieuwe set wordt ingezet zien we een trouwe supporter staan, John van Ingen. Allemaal even gedag zeggen en hoppa tijd om te beginnen. Hier is niet echt een podium maar op een of andere manier creëert DORST altijd wel hun eigen ruimte. Het eerste optreden gaat lekker, kan altijd beter maar we zien dat de set lekker begint te draaien.
Na een korte pauze gaan we richting het hoofdpodium, we hebben ondertussen verschillende mensen en leden van dweilorkesten gesproken, die allemaal vol lof zijn over de set en opbouw hiervan. Ook het spelen met publiek vinden ze erg leuk. Pff we moeten niet nu al naast onze schoenen gaan lopen en gewoon ons ding blijven doen. Op het hoofdpodium blijven we ook gewoon buiten de vrachtwagen staan en doen gewoon ons setje. Het loopt wederom erg lekker. Na deze set leggen we de bekende puntjes nog even op de i.
Het laatste jury optreden is bij de Kerk en hier weten we het zelfs voor elkaar te krijgen om de jury een traantje weg te laten pinken en een paar keer horen zeggen ‘wauw’ of ‘zo, knap hoor’. Dit optreden gaat lekker en super ontspannen. Hierna bijna een uur wachten om de afsluiting te spelen wederom op het hoofdpodium. Er is nu geen jury aanwezig. Nu is het natuurlijk niet leuk om daar weer de set te spelen die we al hebben laten horen, daarom een aangepaste set van vorig jaar. Je kon merken dat DORST hier weer even aan moest wennen en hoe ging het ook al weer. Waar moesten we heen lopen en naar welke positie, maar dit mocht de pret niet drukken. DORST heeft super veel plezier en brengen dit over op het publiek, iedereen zingt mee en staat mee te deinen.
Na afloop wachten op de prijsuitreiking. De presentator laat weten dat de dweil (eerste prijs) nog nooit twee keer naar dezelfde deelnemer is gegaan, DORST kijkt elkaar aan, maar hier achteraan wordt gezegd maar misschien dit keer wel… Pff toch wel een opluchting. Ze beginnen bij de 7de en laatste plaats, zo verder naar boven. Op de 3de plaats met 88.5 punten de Sfeerblazers (vorig jaar eerste plaats), 2de plaats met 91.5 punten De Pap(k)lepels (vorig jaar tweede plaats) en dus 1ste plaats met 99.5 punten DORST Mijdrecht. Het puntenaantal van DORST in 2015 was 220 punten, dus de jurering was dit jaar wel anders. We gaan uit ons dak, yes we hebben het geflikt. Gerrit en Annelies gaan de dweil en de enveloppe ophalen. Annelies vraagt nog even of ze de microfoon mag, ze legt uit dat DORST vorige jaar op het laatste moment niet in Zoelen kon meedoen door het plotseling overlijden van Jelle. Deze prijs dragen we daarom op aan Jelle.