Zaterdag 10 maart moest DORST vroeg op pad, om half 8 waren we aan het inspelen. Het optreden van vanmorgen is georganiseerd door een vriendengroep om iemand te verrassen die 40 jaar is geworden.


Het nieuwe seizoen voor DORST is begonnen met een nieuw optreden. DORST is uitgenodigd om bij de 20 van Alphen te gaan spelen. Een hardloop evenement om het seizoen voor de hardlopers te starten. Een grote wedstrijd in Alphen aan den Rijn, waar je niet omheen kunt. De meeste wegen naar Alphen zijn afgesloten en dus een uitdaging om op de plaats van bestemming te komen…


Zondag 11 februari staat het optreden voor carnaval in Naarden op het programma. Om kwart over 1 vertrekken we naar de vestingstad in het midden van het land. Net als vorig jaar verzamelen we in het wapen van Naarden, waar ook het Prinsengevolg langzaam binnen komt druppelen. We gaan rustig beginnen met ons vaste inspeel nummer Adio Amore. Daarna gaan we verder met andere nummers die ook in de nieuwe set gaan komen.


Het eerste optreden van DORST in 2018 is een meteen ook een hele nieuwe ervaring voor ons. Onze sponsor KRIEK POEDERCOATING uit Alphen aan de Rijn heeft ons gevraagd om bij een Eredivisie basketbalwedstrijd te komen spelen. Het gaat om de wedstrijd van ZZ LEIDEN tegen NEW HEROES DEN BOSCH. Uiteraard ziet DORST dit wel zitten dus zaterdag 10 februari gaan we op naar de 5 mei hal in Leiden.


Zaterdag 28 oktober hadden wij een optreden bij New York Pizza in Uithoorn, vanwege hun één jarig bestaan. Dit bedrijf is gevestigd in het winkelcentrum Zijdelwaard.
Pizza, pizza, even wachten… Pizza!!!


Na een aantal jaren in Sneek te zijn geweest voor een festival in oktober wilden we dit jaar iets anders. In Heemskerk organiseerde ‘Iaa doeje’ zaterdag 7 oktober haar jaarlijkse bloasavond waar DORST ook een gezellig deuntje wilde spelen.


Op 24 september heeft dweilorkest DORST in Breukelen bij Van der Valk een vroeg ochtendoptreden verzorgd. Dit was voor de verrasde 60 jarige Mien uit Baarn, die nietsvermoedend uit de trein stapte. Dat  dit optreden een groot succes was blijkt wel uit de volgende bericht wat dezelfde dag nog ontvangen hebben:


Op zaterdag 1 juli was DORST gevraagd om bij de brandweer Vinkeveen te komen spelen om de brandweerlieden een opkikker te geven. De leden van de brandweer zijn die dag aan het bouwen aan een boot voor de Rap en Ruig race die gehouden wordt op 2 juli.


 

Dweildag Hoogland wat was het een heerlijke dag!
Met inspelen merkten we al dat de stemming er goed in zat dus we hadden er ook flink zin in!
Charlotte (onze timbales speelster ) kreeg meteen haar eerste festival vuurdoop en wat deed ze het SUPER we zijn blij met je meis 👍
Alle 4 de optredens gingen heerlijk en het publiek deed enthousiast mee.. wat wil je nog meer!!..Om 17.30 u begon de prijsuitreiking en nummer 1 t/m 3 mochten op het podium komen staan en weet je wat?? Daar zaten wij ook bij😄 wauw!!
Onze afgevaardigde was Gerrit (terwijl hij altijd iemand anders op het podium stuurt) en kon hij een mooie tweede prijs in ontvangst nemen.
Ook kreeg Gerrit de zotte dweil voor beste (zotte😉) muzikant van de dag..
Trots gingen wij na het luisteren van nummer 1 ..theexperiencebrassband ..richting huis.
In het clubgebouw nog een kleine feest borrel genuttigd en met de woorden ..TOT WOENSDAG!( onze repetitie avond van 20.00 u tot 22.15 u onderleiding van Michel Guldenmundt) gaan we weer verder repeteren voor de festivals die nog komen gaan.


Zaterdag 24 juni, een druilerige dag als we naar het weer kijken, maar op het raadshuis plein stond een prachtig evenement op ons te wachten! De jaarlijkse Taptoe georganiseerd door onze eigen vereniging VIOS!