Zaterdag 28 oktober hadden wij een optreden bij New York Pizza in Uithoorn, vanwege hun één jarig bestaan. Dit bedrijf is gevestigd in het winkelcentrum Zijdelwaard.
Pizza, pizza, even wachten… Pizza!!!


Na een aantal jaren in Sneek te zijn geweest voor een festival in oktober wilden we dit jaar iets anders. In Heemskerk organiseerde ‘Iaa doeje’ zaterdag 7 oktober haar jaarlijkse bloasavond waar DORST ook een gezellig deuntje wilde spelen.


Op 24 september heeft dweilorkest DORST in Breukelen bij Van der Valk een vroeg ochtendoptreden verzorgd. Dit was voor de verrasde 60 jarige Mien uit Baarn, die nietsvermoedend uit de trein stapte. Dat  dit optreden een groot succes was blijkt wel uit de volgende bericht wat dezelfde dag nog ontvangen hebben:


Op zaterdag 1 juli was DORST gevraagd om bij de brandweer Vinkeveen te komen spelen om de brandweerlieden een opkikker te geven. De leden van de brandweer zijn die dag aan het bouwen aan een boot voor de Rap en Ruig race die gehouden wordt op 2 juli.


 

Dweildag Hoogland wat was het een heerlijke dag!
Met inspelen merkten we al dat de stemming er goed in zat dus we hadden er ook flink zin in!
Charlotte (onze timbales speelster ) kreeg meteen haar eerste festival vuurdoop en wat deed ze het SUPER we zijn blij met je meis 👍
Alle 4 de optredens gingen heerlijk en het publiek deed enthousiast mee.. wat wil je nog meer!!..Om 17.30 u begon de prijsuitreiking en nummer 1 t/m 3 mochten op het podium komen staan en weet je wat?? Daar zaten wij ook bij😄 wauw!!
Onze afgevaardigde was Gerrit (terwijl hij altijd iemand anders op het podium stuurt) en kon hij een mooie tweede prijs in ontvangst nemen.
Ook kreeg Gerrit de zotte dweil voor beste (zotte😉) muzikant van de dag..
Trots gingen wij na het luisteren van nummer 1 ..theexperiencebrassband ..richting huis.
In het clubgebouw nog een kleine feest borrel genuttigd en met de woorden ..TOT WOENSDAG!( onze repetitie avond van 20.00 u tot 22.15 u onderleiding van Michel Guldenmundt) gaan we weer verder repeteren voor de festivals die nog komen gaan.


Zaterdag 24 juni, een druilerige dag als we naar het weer kijken, maar op het raadshuis plein stond een prachtig evenement op ons te wachten! De jaarlijkse Taptoe georganiseerd door onze eigen vereniging VIOS!


Zaterdag 17 juni hebben we een optreden verzorgd voor de Lionclub in Hilversum. Er was een soort markt georganiseerd om vrijwilligers te werven. DORST heeft de leden van de Lionclub muzikaal begeleid met het flyeren. Het was een mooie warme zaterdag en DORST vertrok,met een minimale bezetting, richting het winkelcentrum van Hilversum.


Zaterdag 10 juni was weer de jaarlijkse fietsdag van de Rabobank en uiteraard mocht DORST hier niet ontbreken. Al een aantal jaar is DORST op deze dag bij de Rabobank in Mijdrechtaanwezig om de fietsers te verwelkomen. Iedere deelnemende fietser komt bij de Rabobank om te starten of om een  stempel te halen en weer door te fietsen. Elke fietser verbindt zich met een nummer, dit nummer behoort bij een club of vereniging en krijgt hiervoor een bijdrage. Muziekvereniging VIOS heeft ook een nummer en verschillende mensen van de vereniging zijn ook gaan fietsen voor ons clubje.


Zondag 4 juni, 1e Pinksterdag, stond DORST voor een leuke muzikale uitdaging: het openen van het 10-landen toernooi op de Hilversumsche Mixed Hockey Club! Om 9:30 kwamen de teams samen met DORST het hockeyveld op om onder de opzwepende noten van ‘Ga Door’ een ererondje te lopen om het veld. Vervolgens werd door Sophie von Weiler, de voormalig hockey international die meer dan 151 wedstrijden voor het nationaal elftal speelde, een korte speech gegeven over teamspirit en samenwerking. Voor DORST uiteraard twee sleutelwoorden, hoewel plezier ook een groot onderdeel voor het orkest is.


Dit jaar gaat DORST weer naar de OBBK in Tiel, een paar jaar geleden hebben we hier ook meegedaan en een verdienstelijke tweede plaats behaald. Dit jaar heeft de organisatie een andere insteek aan het festival gegeven. Er wordt nu net als op het festival in Bemmel een prijs gegeven voor muzikaliteit en een prijs voor show, hier komt vervolgens dan een overall winnaar uit. DORST wil graag weten waar we staan met de nieuwe set ten opzichte van andere dweilorkesten.