Dweildag Hoogland wat was het een heerlijke dag!
Met inspelen merkten we al dat de stemming er goed in zat dus we hadden er ook flink zin in!
Charlotte (onze timbales speelster ) kreeg meteen haar eerste festival vuurdoop en wat deed ze het SUPER we zijn blij met je meis 👍
Alle 4 de optredens gingen heerlijk en het publiek deed enthousiast mee.. wat wil je nog meer!!..Om 17.30 u begon de prijsuitreiking en nummer 1 t/m 3 mochten op het podium komen staan en weet je wat?? Daar zaten wij ook bij😄 wauw!!
Onze afgevaardigde was Gerrit (terwijl hij altijd iemand anders op het podium stuurt) en kon hij een mooie tweede prijs in ontvangst nemen.
Ook kreeg Gerrit de zotte dweil voor beste (zotte😉) muzikant van de dag..
Trots gingen wij na het luisteren van nummer 1 ..theexperiencebrassband ..richting huis.
In het clubgebouw nog een kleine feest borrel genuttigd en met de woorden ..TOT WOENSDAG!( onze repetitie avond van 20.00 u tot 22.15 u onderleiding van Michel Guldenmundt) gaan we weer verder repeteren voor de festivals die nog komen gaan.


Zaterdag 24 juni, een druilerige dag als we naar het weer kijken, maar op het raadshuis plein stond een prachtig evenement op ons te wachten! De jaarlijkse Taptoe georganiseerd door onze eigen vereniging VIOS!


Zaterdag 17 juni hebben we een optreden verzorgd voor de Lionclub in Hilversum. Er was een soort markt georganiseerd om vrijwilligers te werven. DORST heeft de leden van de Lionclub muzikaal begeleid met het flyeren. Het was een mooie warme zaterdag en DORST vertrok,met een minimale bezetting, richting het winkelcentrum van Hilversum.


Zaterdag 10 juni was weer de jaarlijkse fietsdag van de Rabobank en uiteraard mocht DORST hier niet ontbreken. Al een aantal jaar is DORST op deze dag bij de Rabobank in Mijdrechtaanwezig om de fietsers te verwelkomen. Iedere deelnemende fietser komt bij de Rabobank om te starten of om een  stempel te halen en weer door te fietsen. Elke fietser verbindt zich met een nummer, dit nummer behoort bij een club of vereniging en krijgt hiervoor een bijdrage. Muziekvereniging VIOS heeft ook een nummer en verschillende mensen van de vereniging zijn ook gaan fietsen voor ons clubje.


Zondag 4 juni, 1e Pinksterdag, stond DORST voor een leuke muzikale uitdaging: het openen van het 10-landen toernooi op de Hilversumsche Mixed Hockey Club! Om 9:30 kwamen de teams samen met DORST het hockeyveld op om onder de opzwepende noten van ‘Ga Door’ een ererondje te lopen om het veld. Vervolgens werd door Sophie von Weiler, de voormalig hockey international die meer dan 151 wedstrijden voor het nationaal elftal speelde, een korte speech gegeven over teamspirit en samenwerking. Voor DORST uiteraard twee sleutelwoorden, hoewel plezier ook een groot onderdeel voor het orkest is.


Dit jaar gaat DORST weer naar de OBBK in Tiel, een paar jaar geleden hebben we hier ook meegedaan en een verdienstelijke tweede plaats behaald. Dit jaar heeft de organisatie een andere insteek aan het festival gegeven. Er wordt nu net als op het festival in Bemmel een prijs gegeven voor muzikaliteit en een prijs voor show, hier komt vervolgens dan een overall winnaar uit. DORST wil graag weten waar we staan met de nieuwe set ten opzichte van andere dweilorkesten.


Zaterdagavond 13 mei was het zo ver: de Mystery Set Party van DORST! Een nieuw concept om de nieuwe wedstrijdset te presenteren. Niet meer op zondagmiddag, maar op zaterdagavond met nog 3 andere dweilorkesten erbij, geen wedstrijd, wél jury!


Zondag 6 mei 2017 is het eerste festival waar DORST aan meedoet dit jaar. De reis gaat voor deze zondag naar Zoelen. Twee jaar geleden hebben we hier ook meegedaan en de Zoelense dweil (eerste prijs) mee naar huis genomen. De lat lag bij de Dorstleden dus wel aardig hoog, maar plezier blijft bij de leden hoog in het vaandel staan.


27 April zijn de muzikanten van DORST afgereisd naar Doorn. We zijn gevraagd om hier bij “het kasteel” de activiteiten op te luisteren met onze muziek. Een nieuw optreden, geen idee wat we hier kunnen verwachten, maar zin om muziek te maken hebben we zeker!


Zondag 9 april 2017 staat in de agenda van DORST gereserveerd voor de seizoenpresentatie van VIOS. De vereniging opent hiermee het nieuwe muziekseizoen. Uiteraard is DORST van de partij, we staan aan het begin in het programma om het publiek op te warmen